Mestarien liigassa eli CHL:ssä käsillä ovat viimeiset ratkaisujen paikat sen suhteen, ketkä etenevät jatkoon alkulohkoista.

11 lohkovoittajan lisäksi jatkoon etenee 5 parasta lohkokakkosta.

Systeemit sen suhteen, ketkä etenevät jatkoon missäkin tilanteessa ovat kovinkin monimutkaisia. Mikäli esimerkiksi joukkueet päätyvät alkulohkossa samoihin pistemääriin ykkösen ja kakkosen suhteen, paremmuus selviää eri kohtien myötä.

Ykköseksi selviää se, jolla on enemmän pisteitä keskinäisissä kohtaamisissa. Mikäli pisteitä on yhtä paljon, ratkaisee puolestaan maaliero paremmuuden. Jos sekin on sama, mitataan sitä kumpi tasapisteissä olevista on tehnyt enemmän maaleja keskinäisissä kohtaamisissa. Jos tämänkin jälkeen paremmuus on epäselvänä, ryhdytään puolestaan tarkistelemaan sitä, miten voitot keskinäisissä peleissä ovat tulleet. Mikäli taas voittotavoissakin joukkueet ovat tasoissa, ratkeaa paremmus sillä, kumpi joukkueista on sijoittunut paremmin viime vuonna omassa liigassaan.

Viisi parasta lohkokakkosta puolestaan ratkeavat seuraavien kriteereiden perusteella:

1. pistemäärä
2. maaliero
3. tehtyjen maalien määrä
4. sijoitus edellisellä kaudella oman maan liigassa
5. CHL:n ranking

Samat kriteerit pätevät myös siihen, miten lohkoykköset rankataan sijoille 1-11 jatkoarvonnan suhteen. Parhaat lohkokakkoset puolestaan rankataan sijoille 12-16.

Jatkopelien suhteen arvonnassa joukkueet sijoilla 1-8 sijoitetaan koriin A. Loput puolestaan sijoitetaan koriin B.

Näistä puolestaan arvotaan ne, ketkä kohtaavat 16 joukkueen vaiheessa. Näissä pystyvät kohtaamaan esimerkiksi kaksi suomalaista joukkuetta keskenään, kun taas samassa alkulohkossa pelanneet eivät voi kohdata toisiaan.

Aikataulu puolestaan jatkopelien suhteen menee seuraavasti:

– Pudotuspeliparien arvonta 10.10.
– Neljännesvälierät 4. ja 11.11.
– Puolivälierät 2. ja 9.12.
– Välierät 13. ja 20.1.
– Finaali 3.2.

Finaalissa kotijoukkueena toimii se, jolla on parempi recordi alkulohkosta sekä pudotuspeleistä.

Lisätietoja eri tasatilanteissa läpikäytävistä kriteereistä löytyy täältä.

Katso puolestaan nykyiset sijoitukset alkulohkojen suhteen erikoissivustoltamme täältä!