Mikael Granlundin sopimustilanne on noussut uutisotsikoihin Minnesota Wildin tehtyä Charlie Coylen ja Jonas Brodinin kanssa vastikään jatkosopimukset. Granlundilla ei ole sopimusta ensi kaudesta. Hänestä on tulossa kesällä rajoitettu vapaa agentti.

Suomalaissentteri haluaa tehdä lyhyen sopimuksen, koska lyhyt sopimus mahdollistaisi Granlundille suuret rahasummat hänen uransa kolmannessa sopimuksessa.

– Granlundia ei paljoa kiinnosta pitkä sopimus. Wildin ykkössentterillä on mahdollisuus tykittää paljon pisteitä seuraavien muutaman kauden aikana, jonka jälkeen hän voi saada huikean rahasumman kolmannessa sopimuksessaan, Star Tribunen Michael Russo analysoi Granlundin tilannetta.

Kuten aikaisemmin uutisoimme, lyhyt sopimus hyödyttäisi myös Wildia.

Myös Sportsnetin Elliotte Friedman vahvistaa Granlundin tekevän kaksi- tai kolmivuotisen jatkosopimuksen.

– Näyttää todellakin siltä, että jos he saavat jotain aikaan, niin se on kaksi- tai kolmivuotinen jatkosopimus. Pidemmästä sopimuksesta neuvoteltiin, mutta se näyttää epätodennäköiseltä.

Granlund pelaa tulokassopimuksensa viimeistä kautta. Hän tienaa tällä kaudella 900 000 dollaria peruspalkkana, 90 000 dollaria allekirjoitusbonuksena ja Granlundilla on mahdollisuus tienata lisäksi 1,2 miljoonaa erilaisina suoritusbonuksina.