HIFK esitteli perjantaina uuden nimen Liigajännäreille, kun Nikolai Goldobin teki debyyttinsä helsinkiläismiehistössä.

Tilille kertyi tehot 1+1, kun TPS kaatui maalein 5-4.

– Erittäin taitava ja luova pelaaja. Todella yllätyksellinen kaveri, jolla näyttää olevan erittäin kevyt liuku jään päällä. Tekee koko ajan kyllä luovia ratkaisuja kiekon kanssa, päävalmentaja Antti Törmänen luonnehti SuomiKiekko-sivustolle.

Vaikka ajottain nuori venäläistaituri näyttikin surffailevan pelin ulkopuolella, oli ylivoimalla syntynyt maali oiva osoitus todellisen pelimiehen taidoista.

– Tuntuu, että on hyvä ja rento ote. Totta kai totuttelu isoon kaukaloon vaatii aikansa – pienessä kaukalossa asiat joutuu tekemään niin nopeasti, että ylimääräinen tila ja aika varmasti tuntuu aluksi oudolta, HIFK-käskijä jatkoi.

”Ei mikään turha jäbä”

Jos yleisössä moni ehti ihastella ajottain väläytelleen venäläisen henkilökohtaista osaamista, innostui myös ketjukaveri Robert Leino kehumaan uutta vahvistusta.

Venäläisen syötöstä nauttimaan päässyt sentteri makusteli yllättyneensä tulokkaan tasosta.

– Aika taituri on kyllä. Melkoisia passeja jakoi heti alusta alkaen. Kiva oli pelata.

– Yllättävän hyvin jäbä sopeutui. Näkee peliä todella hyvin ja kyllä tuo maalikin osoitti, että laukaus on kunnossa. Ei mikään turha jäbä, Leinon analyysi kuului.

Vahvuus kumoaa heikkoudet

Venäläisiä pelaajia ei viime vuosina ole kovin paljon nähty Liigassa. Vaikka taitoa löytyisi, on usein fyysinen osaaminen jättänyt vaisun kuvan osaamisesta.

Usein taitavia kikkojen vastapainona on nähty puolivillaista puolustuspelaamista tai puhdasta yksilötaiteilua.

Valmentaja Törmäsen mukaan Pohjois-Amerikasta San Jose Sharksin organisaatiosta tullutta lainatarjousta ei ollut vaikea hyväksyä.

– Aina jos saat jonkin ominaisuuden, puuttuu yleensä jonkin toinen vahvuus. Muutenhan hän pelaisi jo toisessa sarjassa. Se pitää käsitellä ja nähdä, että saa vahvuudelta enemmän kuin heikkous ottaa pois.

– Kyllä helppo ratkaisu. Aina kun on mahdollisuus ottaa pelaajia erikoisominaisuuksilla, otan kyllä mielelläni joukkueeseen.

Lupaava alku osoitti jo, että nuoresta Goldobinista on vielä paljon iloa kotimaisen kiekon seuraajille. Sen myös Törmänen nosti esille.

– Jos mietitään, millaiset yksilöt nousevat aina esille. Jos tarjolla on pelaajia, jotka pystyvät loistamaan poikeuksellisesti, on se aina huippujuttu koko sarjalle, HIFK-valmentaja kiteytti.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo