Viimeisistä yhdeksästä pelistä kahdeksan hävinnyt Ässät on tarponut viime aikoina syvillä vesillä, niin kuin tulokset myös osoittavat.

Tällä hetkellä Ässät on neljän ottelun tappioputkessa, joka sai jatkoa Oulussa perjantaina Kärppien oltua parempi lukemin 2-1.

Perjantain kohtaamisessa ilmeestä homma ei jäänyt kiinni porilaisten osalta, varsinkin toisen ja kolmannen erän osalta. Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio pitikin siitä, että mitä esimerkiksi tuorein ottelu kertoi joukkueen nykysuunnasta.

– Ollaan menossa taas sinne missä oltiin. Meillä oli semmoinen hyvän olon tunne tuossa välissä, mutta nyt ollaan päästy sen yli. Jos vielä ajattelee, niin tultiin Ouluun niin sanotulla made in Finland joukkueella, kun (Jake) Hansenkin on Minnesotan suomalaisalueelta kotoisin. Erittäin hyvin äijät tsemppasivat, Rautakallio sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Se työmäärä mikä tehtiin, niin sen suhteen jäätiin ilman palkintoa. Toisessa ja kolmannessa erässä peli oli meillä hallussa ja kiekko kävi jo putkissa ja ylärimassa ja niin päin pois, mutta jäätiin ilman palkintoa siinä. Saatiin Kärpät käytännössä jo siltaan, mutta ei ihan sitten naksahtamaan. Pientä riipaisua vaille jäi, että oltaisiin päästy päätyyn asti ja saatu sitten palkinto, Rautakallio jatkoi.

Tulosurheilu oli kuitenkin juuri sitä tulosurheilua.

– Ei voittoja jaeta työmäärien suhteen vaan onnistumisten suhteen ja ne jäivät saamatta. Viimeistely ei vain mennyt kohdilleen, mutta olen pirun ylpeä noista meidän pojista.

– Mennään ihan oikeaan suuntaan, Rautakallio painotti.

Ässillä pelit jatkuvat tiistaina, kun HIFK saapuu vieraaksi Poriin.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen