Tällä viikolla Liigassa on menty rauhallisemmalla pelitahdilla, sillä moni joukkue pelasi keskellä viikkoa Mestarien liigaa eli CHL:ää joko kotonaan tai vieraissa ympäri Eurooppaa.

Hallitseva liigamestari Kärpät nappasi keskiviikkona voiton Kosicelta kotonaan jatkoajalla ja on sen jälkeen saanut valmistautua sen seuraavaan haasteeseen, joka on Vaasassa.

Sinne muun muassa pelilliset haasteet muuttuvat aivan täysin siitä, mitä oululaisjoukkue sai kohdata keskiviikkona kotonaan.

– Pitää se muistaa, että nämä CHL-vastukset pelaavat ihan erilaista jääkiekkoa kuin mitä Liigajoukkueet. Tiedetään se, että mennään nyt kovaan paikkaan, missä on tiukkaa kaksinkamppailupelaamista, tiivistä puolustamista ja kovaa luistelua luvassa, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki pohdiskeli jo aiemmin viikolla.

– Kyllä me siihen haasteeseen valmiita ollaan, Marjamäki jatkoi.

Kärpät on saanut hieman hengähtää todellisen ottelusuman keskellä, missä se tarpoi Liigan avausviikkojen yhteydessä.

– Tämmöinen vähän kevyempi viikko on ollut ja ollaan tahallaan kerätty energiaa sitä varten, kun taas kovat pelit alkavat. Oli tuossa haastava otteluohjelma kyllä, kun 13 päivään pelattiin 7 peliä, käytiin Kölnissä, Turussa, Tampereella ja kaikkialla. Porukka olikin aika kovilla siinä, mutta kyllähän pelaajat totta kai mielummin pelaavat kuin harjoittelevat.

Kärpät on tarponut Liigan alkuhetkillä pelillisten asioiden kanssa, kun muun muassa uusien pelaajien sisääntulo systeemeihin on ollut vielä kovasti kesken.

Kärsivällisyyttä joukkueessa on kuitenkin riittänyt.

– Se on juuri se yksi tärkeimmistä jutuista, että jaksetaan jauhaa ja työstää sitä omaa peliä ja jaksetaan katsella esimerkiksi videoita sun muita vielä vähän pidempään juuri sen suhteen, että mitä siellä kentällä tehdään väärin ja mitä oikein. Se kuitenkin helpottaa paljon, Kärppien kolmosketjusta Joonas Donskoi pohtii.

– Tämä on pitkä kausi ja missään nimessä se peli ei ole valmista vielä. Kyllä tässä töitä tehdään, Donskoi jatkaa.

Juuri Donskoin, Julius Junttilan ja Joonas Kemppaisen johtama kolmosketju on ollut kovasti esillä positiivisessa valossa alkukauden aikana (lue lisää aiheesta täältä).

Ympärillä yhdistelmät ja kombinaatiot ovat kuitenkin kovasti muuttuneet ja toimivia viisikkoja onkin haettu kovalla kädellä.

Kolmosketjun kun jättää pois laskuista, on ympärillä vielä paljon asioita puristettavana.

– Muutkin ketjut kyllä sitoutuvat hyvin joukkuepeliin, mutta varmasti siellä yksilötasolla meillä on petrattavaa, päävalmentaja Marjamäki näkee.

Sportin ja Kärppien ottelu alkaa kello 17.00.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen