Atte Engrenin KHL-kausi uudessa seurassa alkoi todella makeasti.

Lev Prahan raunioilta moskovalaiseen Atlantiin siirtynyt suomalaisvahti torjui lauantaina voiton, kun kautensa startannut Atlant haki yllätyspisteet Ak Bars Kazanilta vieraista maalein 4-1.

Engrenille kertyi 38 torjuntaa, kun Ak Barsin ruotsalaisvahti Anders Nilsson venyi ainoastaan 25 kertaa kiekon tielle.

– Kivaa aloittaa tietysti voitolla. Aika paljon otettiin jäähyjä, mutta tänään oli hyvä alivoima ja ylivoimakin toimi. Ihan hyvältä se näytti. Joukkueena pelattiin hyvin ja tehtiin tarvittavat maalit. Hyvä matsi ja hyvä 60 minuuttia, Engren sanoi pelin jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

KHL:n tuomarilinja on tällä kaudella äärimmäisen tiukka ja kaikenlainen mailahäirintä kitketään pois. Se on näkynyt alkukierroksilla erittäin isoina jäähymäärinä. Kazanissa jäähypenkkiä kulutettiin urakalla: Atlant sai 24 minuuttia ja Ak Bars 32.

– Kyllähän se haasteensa tuo, kun joutuu paljon tappaa jäähyjä. Mutta kaikkeen on totuttava. Kyllä pelaajatkin varmaan kohta tottuu tiukempaan linjaan, eikä enää tule niin paljon jäähyjä.

Uudet säännöt ovat tuoneet myös isomman hyökkäysalueen, kun siniviivoja siirrettiin noin 1,5 metriä kohti punaviivaa. TPS:n ex-vahti Engrenin mielestä se näkyy kiekonpuruissa.

– Onhan se aika iso. Aika vaikea on purkaa kiekkoa, mutta kaikkeen tottuu.

Marina Mukhametzyanova, Kazan

Engrenin mietteistä lisää lähiaikoina SuomiKiekko-sivustolla! KHL-sarjatilanteet näppärästi erikoissivultamme TÄÄLLÄ!