Thomas Vanekin siirtyminen Minnesota Wildin riveihin tänä kesänä oli jo tiedossa – tai ainakin vahvojen huhujen asteella – jo vuosi sitten. Vanek teki vapaana agenttina Wildin kanssa kesällä kolmivuotisen sopimuksen ja hän pääsi sopimuksen myötä takaisin ”kotiinsa”.

– On mukavaa kutsua tätä kodiksi koko vuoden ajan. On tämä kuitenkin outoa, koska olimme perheen kanssa niin monta vuotta Buffalossa. Nautimme ajastamme siellä ja saimme monia kavereita siellä. Kaipaamme heitä, Vanek sanoi NHL.comille.

Vanek on pelannut Wildin harjoituksissa Mikko Koivun rinnalla ja hän todennäköisesti aloittaa myös NHL-kauden sillä paikalla. Wildin päävalmentaja Mike Yeo on kaksikosta mielissään.

– He pystyvät pelaamaan isokokoisia vastaan ja menemään syvälle vastustajan päätyyn. He pystyvät myös tekemään maaleja suorista hyökkäyksistä. Mikko on aliarvostettu pelintekijä. Hänellä on kyky löytää vapaat kaverit. Thomas puolestaan on todella hyvä maalin lähellä. Hänen vaarallisuutensa avaa ketjukavereille lisää tilaa, Yeo totesi.

Menestyksekkään yliopistouran Minnesotassa pelannut ja vaimonsa kaupungista aikoinaan löytänyt Vanek tienaa kolmivuotisen sopimuksensa aikana capgeek.com-sivuston mukaan yhteensä 19,5 miljoonaa dollaria