Pöhinä Jokereiden KHL-alun ympärillä on alkun skeptisyyden jälkeen ollut vähintäänkin lupauksia antava.

Vajaan kymmenen kierroksen jälkeen helsinkiläisillä on riittänyt aihetta positiivisuuteen. Menestys kaukalossa on ollut hyvää, minkä lisäksi yleisö on löytänyt varsin mainiosti katsomoihin.

Joukkueen maalilla torjuva Riku Helenius myönsi lukujen maistuvan.

– Se on ollut todella positiivinen yllätys, kuinka paljon porukkaa on kiinnostanut. Itse uskon siihen, että kun urheilullinen menestys on kunnossa, kiinnostaa tuote myös ihmisiä. Eiköhän ne kulje käsi kädessä, vahti pohti SuomiKiekko-sivustolle.

Tiistain Vitjaz-kamppailussa paikalla oli hivenen yli 10 000 katsojaa. Torstain Admiral-pelissä lukema oli päälle 9000 silmäparin kieppeillä.

– Hyviä lukuja arkipeleihin. Pitää kiittää markkinointitiimiä, hyvin ovat hekin onnistuneet, Helenius pohti.

Jokereilla on edessään vielä kaksi kotipeliä neljän kamppailun putkesta. Siinä mielessä torstain voitto oli tärkeä myös markkinointia ajatellen.

– Olen joskus kuullut jonkun viisaamman sanovan, ettei hyvät joukkueet häviä kahta ottelua putkeen. Se on hyvä slogan. Tämä oli meiltä hyvä kasvojenpesu tiistain jälkeen, Helenius pohti.

Taitotasot yllättäneet

Heleniuksen ja Jokereiden alkukausi on ollut tulosten perusteella varsin tehokas. Vaikka välillä on taso heitellut, ei Helenius ole vielä kertaakaan poistunut Jokereiden maalilta tappio niskassaan.

– Ihan hyvin on alkanut. Itse mittaan aika mustavalkoisestikin kaikkea voitoilla ja häviöillä. Siinä mielessä voi olla tyytyväinen, Helenius kertasi omaa kauttaan.

– Työnsarkaakin löytyy toki vielä henkilökohtaisesti. Mutta se kauden tavoite onkin pystyä nostamaan kehityskäyrää koko ajan. Siinä mielessä luottavainen olo.

Samaan hengenvetoon torjuja myönsi alkukauden sisältäneen myös yllätyksiä. Ensimmäisenä niistä nousee mieleen tuttu perivenäläinen piirre.

– Maalivahdin näkökulmasta se henkilökohtainen taito on melkoista. Välillä sitä ehtii miettii vain, että ”ohhoh, mitäs tossa tapahtui!”

– Mutta yleisesti kaikki on toiminut mainiosti. Kunhan pysyy vain hereillä sen yksilöosaamisen kanssa, eiköhän tästä hyvä tule, Helenius kiteytti.

Helenius ja Jokerit ovat seuraavaksi iskussa lauantaina, kun Helsingissä vastaan asettuu Atlant.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

Miltä Jokereiden alkukausi on näyttänyt tulosten perusteella? Tuoreet sarjataulukot ja kaikki uutiset löytyvät TÄÄLTÄ!