Pohjois-Amerikan viime kauden jälkeen jättänyt ja KHL:ään Vitjazin riveihin siirtynyt Harri Säteri on aloittanut uutta haastetta Venäjällä vaihtelevissa merkeissä.

Välillä omiin on mennyt kahdeksan kiekkoa yhteen peliin, välillä tilille on kirjautunut nollapeli suvereenin illan jälkeen.

Nuori torjuja kertasi kauden alun olleen vaihtelusta huolimatta varsin onnistunut.

– Oma peli on tuntunut ihan kohtuulliselta. Toki jos kahdeksan kiekkoa menee omiin, ei silloin itsekään ole hyvin pelannut. Mutta missään vaiheessa ei ole tullut epäuskoa omaan tekemiseen, Säteri pohti Helsingin vierailun yhteydessä.

Kun NHL-paikka jäi monen yrityksen jälkeen haaveeksi, oli itä looginen jatkumo uralla.

– AHL:stä seuraava askel oli suunta KHL:ään. Ja Vitjaz oli kiinnostunut, Säteri kertasi kesän muutoksia.

Samaan hengenvetoon 24-vuotias Tappara-kasvatti kertasi rapakon takaa jääneen paljon näyttöhaluja.

– Totta kai olen pettynyt. Hampaankolossa on todella paljon! Toivottavasti saa vielä mahdollisuuden vielä myös siellä päässä.

Mitä pidemmälle KHL-kiekko on jatkunut, sitä paremmin myös se on alkanut maistua.

– Onhan tämä ollut aikamoinen shokki. Jääkiekkon on kuitenkin aika erilaista aiempaan verrattuna. Mutta peli peliltä pääsee kokonaan mukaan.

Ja vastuuta on tullut. Säteri on ollut aloittava vahti jokaisessa Vitjazin pelissä. Vaikka joukkueen peliesitykset ovat olleet alkusyksystä vaihtelevia, uskoo tamperelainen ryhmän osaamiseen.

– Nuori, mutta potentiaalinen ryhmä. Se on ehkä näkynyt ainakin alkukaudesta päätöserissä – fokus ei ole aina kestänyt loppuun asti. Ollaan pelkästään sen takia hävitty liikaa pelejä, Säteri kiteytti.

Miltä KHL:n sarjataulukot näyttävät? Kurkkaa tuore tilanne erikoissivultamme TÄÄLTÄ!

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo