Tapparasta keväällä KHL:ään siirtyneestä pakista valkovenäläinen

© Kuva: Ilari Isotalo

Tapparasta tehokkaan viime kauden päätteeksi KHL:ään siirtynyt Nick Bailen on ottanut vastaan Valko-Venäjän kansalaisuuden.

Bailen kertoi itse asiasta Twitterissä.

– Voin ylpeä kertoa, että olen ottanut vastaan Valko-Venäjän kansalaisuuden. Olen niin ylpeä kuin samalla nöyrä tulevaisuuden suhteen, Bailen kertoi.

Alkuperältään yhdysvaltalainen Bailen siirtyi Tapparasta Valko-Venäjän kiekkoilun ykkösseuraan Dinamo Minskiin, minkä yhteydessä kyseinen järjesty laitettiin liikkeelle. Viime kaudella Tapparan paidassa runkosarjan puolella Bailen nakutti tehot 11+21=32. Pudotuspeleissä 24-vuotias puolustaja oli puolestaan tehokkain pakki 12 tehopisteellä.

Bailenin on kuitenkin asuttava ja pelattava Valko-Venäjällä kahden vuoden ajan ennen kuin hän saa edustaa Valko-Venäjään MM-tasolla, kun taustalla ei ole maajoukkuepelejä muiden maiden maajoukkueiden paidassa.

Valko-Venäjällä kyseiset järjestelyt ovat tulleet tutuksi, sillä viime kevään MM-kisoissa maata edustivat muun muassa Ilveksestä tuttu Geoff Platt ja maalivahti Kevin Lelande, jotka molemmat ovat taustaltaan kanadalaisia.