Ilman jatkosopimusta olevan Ottawa Senatorsin tähtihyökkääjän Bobby Ryanin tulevaisuus on noussut kuumaksi puheenaiheeksi NHL-ympyröissä, sillä Senators on menettänyt kahtena viime kesänä kaksi tähtihyökkääjää ja kolmas kesä putkeen voisi olla seuran uskottavuuden kannalta jo kova kolaus.

Senators haluaa ehdottomasti pitää Ryanin, mutta mikä on se hinta, jonka Senators joutuu hänelle maksamaan?

– On vaikeaa kuvitella, että 27-vuotiaasta Ryanista edes tulisi vapaa agentti, sillä yleensä parhaimmat vapaat pelaajat ovat yli 30-vuotiaita, NBC Sportsin kiekkotoimittaja James O’Brien toteaa Ryanin tilanteesta.

– Jos Ryanista tulisi vapaa agentti, saisi hän varmasti huikean rahasumman. Se on yksi vahva argumentti sille, miksi hänen kannattaa odottaa ja miettiä pitkään jatkosopimuksen tekoa Ottawan kanssa.

Spectorshockey.net-sivustolla NHL-blogia pitävä Lyle Richardson on sitä mieltä, Ryanin palkka voi kohota yli kahdeksan miljoonan dollarin per kausi, jos amerikkalaisesta tulee vapaa agentti.

– Ryan voi hyvin olla paras vapaana oleva pelaaja ensi kesänä. Hän voi saada yli kahdeksan miljoonaa dollaria kaudessa ja seitsemän vuoden sopimuksen. Nähtäväksi jää, aikooko Senators maksaa Ryanille hänen pyytämänsä palkkasumman, Richardson kirjoittaa.

Ryan siirtyi viime kesänä Anaheimista Ottawaan. Hän teki 70 runkosarjaottelun aikana tehot 23+25.