Kesällä rahakkaalla sopimuksella Minnesota Wildiin siirtynyt Thomas Vanek nousi otsikoihin Amerikassa maanantaina, kun hänet liitettiin uhkapeli- ja rahanpesujupakkaan Rochesterissa.

Kolme Marina Restaurant and Bar -nimellä kantavan ravintolan omistajaa on pidätetty epäiltynä rahanpesusta sekä uhkapeleihin liittyvistä epäillyistä.

Vanek puolestaan liittyi kohuun, sillä hän oli paikan päällä Rochesterissa neuvottelemassa todistajan roolista jupakkaan liittyen oikeuskäsittelyssä.

– Yhdysvaltain liittovaltion edustajat ovat kysyneet yhteistyötäni tutkintaan liittyen. En ole epäilyn kohteena mitenkään. Aion tehdä täyttä yhteistyötä liittovaltion edustajien kanssa tutkinnassa ja oikeusjuttuun liittyen, Vanek sanoi tiedotteessa agenttinsa Steve Bartlettin välityksellä.

Vanek pelasi Rochesterissa Americansien riveäissä AHL:ssä kauden 2004-2005 ennen kuin nousi Buffalo Sabresin miehistöön. Tutkimuksen kohteena oleva ravintola on eri tahojen mukaan tunnettu vahvasti pelaajien vapaa-ajanviettokohteena.