USA:n rivejä kevään MM-kisoissa Minskissä edustanut Justin Abdelkader on saanut kansainväliseltä jääkiekkoliitolta IIHF:ltä pelikieltoa liittyen turnauksessa nähtyyn törkytaklaukseen.

Puolivälieräkamppailussa Tshekkiä vastaan Abdelkader kelasi kovat vauhdit ja taklasi päähän Tshekin Vladimir Sobotkaa, joka sai tilanteessa lievän aivotärähdyksen.

– Abdelkader sai tilanteessa alunperin 5 minuutin rangaistuksen ja pelikiellon ryntäämisestä. Kurinpitopaneeli otti asian kuitenkin esille, koska päähän kohdistuneissa taklauksissa loukkaantumisriski on erittäin iso ja tapahtuneessa taklauksen kohteeksi joutunut pelaaja ei pystynyt palaamaan enää peliin mukaan. Ottaen huomioon taklauksen kohtuuttomuus, sekä suuri riski loukkaantumiseen lujan iskun tullessa päähän ja kaulan alueelle, kurinpitopaneeli on sitä mieltä, että tilanteesta tuomitaan 3 ottelun pelikielto, IIHF:n raportti kertoo.

Abdelkaderin pelikielto on voimassa ensi vuoden MM-kisoissa, mutta ei kanna enää vuoden 2016 kisoihin, mikäli Abdelkader ei ole mukana ensi keväänä Tshekin kisoissa.