Uuden työehtosopimuksen aikana vapaiksi agenteiksi tulossa olevien pelaajien kanssa NHL-seurat saavat neuvotella lähemmäs viikon ajan ennen kuin heinäkuun ensimmäinen päivä saapuu eteen.

Aiemmin neuvottelut vapaiden pelaajien kanssa sai käynnistää vasta juuri heinäkuun alussa.

Suomalaisten Niklas Bäckströmin, Mikko Koivun, Mikael Granlundin, Erik Haulan ja Michael Keräsen edustamalla Minnesota Wildilla tohinaa on jo kovasti riittänyt kertoo Minneapolis Star-Tribune.

Wild on neuvotellut lehden tietojen mukaan muun muassa maalitykkien Thomas Vanekin ja Jarome Iginlan kanssa viime päivien aikana. Näistä Vanek on jopa käynyt tapaamassa seuran edustajia Minnesotassa, missä hän on asustanut kesät NHL-kausien välissä Pohjois-Amerikan vuosien aikana.

Vanek pelasi viime kaudella Buffalo Sabresissa, New York Islandersissa ja päätti kautensa Montreal Canadiensissa, joka ei ole tekemässä jatkosopimusta hänen kanssaan.

Iginla puolestaan edusti Boston Bruinsia, joka ilmaisi halukkuutensa tehdä jatkosopimus Iginlan kanssa, mikä kuitenkin vaikuttaa epätodennäköiseltä palkkakattovaikeuksien myötä.

Sopimusuutisia vapaiden agenttien osalta saadaan kuulla heinäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien.