Kallispalkkaisen NHL-sentterin ulosostoa odotellaan – ”Jalat ovat hiipumassa”

© Kuva: Getty Images

New York Rangersin osalta NHL-kausi päättyi pettymykseen, kun Stanley Cup -finaaleissa Los Angeles Kings oli parempi voitoin 4-1.

Paljon puhetta riitti jo kesän asioista, varsinkin kallispalkkaisen sentterin Brad Richardsin kohdalla.

Richards valui finaalisarjan aikana kärkiketjuista nelosketjun laitaan pelattuaan ensimmäiset neljä peliä tehoilla 0+0 ja tehomerkinnällä -4.

Varsinkin finaaleiden toinen ottelu Los Angelesissa oli vaikea kanadalaishyökkääjälle. Richardsille merkattiin kyseisessä ottelussa peräti lukema -3 tehosarakkeeseen.

– Toinen peli oli kova. En vain päässyt kunnolla liikkeelle ja pelaamaan omalla tyylilläni, Richards sanoi sarjan jälkeen.

Neljännessä pelissä Richards löysi itsensä nelosketjusta Brian Boylen ja Derek Dorsettin viereltä selvästi vähäisemmällä jääajalla. Rangersin päävalmentaja Alain Vigneault selitteli kyseistä ratkaisua sen jälkeen, kun pelit olivat loppuneet.

– Puhuin Bradin kanssa päätöksestä minkä tein. Tässä vaiheessa kautta, on vain yksi juttu ja se on joukkue. Kaikki tietävät kuinka ammattilainen Richards on lopulta. Hän hyväksyy kaikki päätökset mitä teen.

Mutta nyt edessä on päätöksien aika. Rangersilla on vapaana vielä toinen ”ulosostokortti” uuteen työehtosopimukseen liittyen. Richardsin palkkakattoon vaikuttava summa on 6,666,667 miljoonaa dollaria, mikä on paljon pelaajalta, jolla on vaikeuksia olla johtava sentteri kevään peleissä.

Tästä muun muassa Boston Globen toimittaja Fluto Shinzawa kirjoittaakin.

– Richardsin jalat ovat hiipumassa. Se näkyy hänen pelissään. Kun Rangers tarvitsi häntä eniten, Richards ei pystynyt vastaamaan siihen. Neljä ensimmäistä finaalia ilman tehopisteitä ja esimerkiksi kakkosketjun keskellä Carl Hagelinin ja Martin St. Louisin välissä hän ei pystynyt antamaan oikein mitään panosta kolmessa ensimmäisessä kamppailussa, Shinzawa pohtii.

NHL-joukkueet voivat käyttää jäljellä oleviaan ulosostomahdollisuuksia 16.6. kello 7 Suomen aikaan aukeavan ikkunan aikana.