Jääkiekon MM-finaalissa sunnuntai-iltana klo 21.00 alkaen kohtaa alkukankeuksien kanssa lentoon viimein noussut Leijonat-ryhmä sekä kaikki ottelunsa tähän mennessä voittanut yhtenäisesti pelaaja tähtirykelmä Venäjä.

MM-finaalissa kohtaavat myös kaksi eittämättä kisojen kaksi parasta maalivahti, kun jäällä nähdään Leijonien ja NHL-seura Nashvillen Pekka Rinne sekä Venäjän maalin suulla Sergei Bobrovski, joka harjoittaa ammattiaan NHL-seura COlumbuksessa.

”Bob” pitääkin turnauksen ykköstilaa maalivahdeista torjuntaprosenttitilastossa. Hän on torjunut 95,48 prosenttia laukauksista. Päästettyjen maalien keskiarvo on tasan yksi.

Rinne on torjuntaprosenttitilaston kolmonen 93,94-prosenttisella torjuntavarmuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo on 1,49.

Väliin mahtuu vain kolmessa ottelussa pelannut norjalaisvahti Steffen Soberg, torjuntaprosentilla 94,83. Kuitenkin Rinne on osoittanut ratkaisupeleissä olevansa todellinen ”voittava maalivahti” vanhaa fraasia viljellen. Lähellä rinnettä ovat Valko-Venäjän Kevin Lalande sekä Kanadan Ben Scrivens (93,75 % molemmilla.

Scrivens tosin näytti puolivälierässä tilaston ja todelliseen eron hörppäämällä Juuso Hietasen vedon Suomi-pelin kolmannen erän aluksi, millä Leijonat nousi tasoihin ja eteni lopulta tämän tunteen aallonharjalla voittoon.

Finaalin lämmittelypelinä pelataan MM-pronssiottelu klo 16.30 Ruotsin ja Tshekin välillä.