Minnesota Wildin avainpelaajat ovat pysyneet tiukasti Chicago Blackhawksin pihdeissä.

Chicago johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0. Historia puoltaa vahvasti Chicagon menestystä. Joukkueet kohtasivat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vuosi sitten, jolloin Chicago eteni jatkoon voitoin 4-1.

Yksi merkittävä syy tähän löytyy tilastoista. Chicago on saanut Minnesotan avainpelaajiin lukeutuvat Zach Parisen, Mikko Koivun ja Ryan Suterin kuriin.

Viime kevään pudotuspeleissä Chicagoa vastaan Koivu ja Suter jäivät pisteittä ja Parise onnistui maalinteossa vain kertaalleen viiden ottelun aikana. Trion yhteenlaskettu teholukema oli -18.

Tänä vuonna Parise mätti ensimmäisellä playoff-kierroksella Coloradon verkkoon tehot 3+8, Koivu 1+5 ja Suter 1+3.

Nyt kun vastassa on jälleen Chicago, niin kolmikon pistehanat ovat menneet pahasti tukkoon. Parise on saalistanut kahteen peliin yhden syötön, mutta siihen pisteet jäävätkin.

Suterin teholukema on tämän kevään Chicago-peleissä pakkasella viisi osuma, Parisen ja Koivun kolmen maalin verran. Selvää on, että Minnesota kaipaa avainmiehiltään tasonnostoa jatkoon mieliäkseen.

Minnesotan päävalmentaja Mike Yeo kaavailikin tekevänsä seuraavaan otteluun ketjumuutoksia.

– Pidän huolen siitä, että me pohdimme tarkasti kaikkia säätöjä, joita voimme tehdä, Yeo sanailee Minnesota Star Tribunelle.