Kärppien tuore Suomen mestari Ville Pokka on yksi kuluvan kauden eniten kehittyneistä Liiga-pelaajista. Pokka nousi kauden aikana yhdeksi Kärppien takalinjojen johtajaksi.

Maajoukkueen päävalmentaja Erkka Westerlundilla oli hyvä kontakti ja kanava Pokan tekemisten seuraamiseen, onhan Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki myös maajoukkuevalmentaja.

Pokka istahti SuomiKiekko-sivuston piinapenkkiin kesken MM-paikoista taistelun.

Liityit Leijoniin aika nopeasti finaalien jälkeen. Ehditkö juhlia mestaruutta lainkaan?

– Kyllä ehdin. Pidin pari päivää huilia, ja siinä ehti nauttia mestaruudesta.

Koska sait tiedon, että sinut kutsutaan EHT-ryhmään?

– ”Late” kysyi heti viimeisen finaalipelin jälkeen lauantaina, että onko intoa lähteä taistelemaan MM-kisapaikasta. Totta kai oli.

Hillitsikö kutsu juhlintaa?

– Ei sen tarvinnut hillitä. Nuori palautuu vähän vanhemmin kuin vanhat (naurahdus).

Finaalisarja oli hieno ja pelaajille varmasti myös uuvuttava. Ovatko akut varmasti täynnä?

– Kyllä ne ovat. Mestaruudesta sain ison buustin tähän loppukauteen. En ole ennen ollut Euro Hockey Tourillakaan mukana. Lähden täysillä taistelemaan kisapaikasta.

”Olen haaveillut pikkupojasta asti”

Pokan kauteen mahtui myös nuorten maailmanmestaruus, joten tuore komennus miesten maajoukkueeseen saattaa johtaa jopa siihen, että Pokka juhlisi kolmea kultamitalia kuluvalla sesongilla.

Ensin on toki raivattava paikka miehistöön, jonka alakerta tulee olemaan kova. Mukana on Jere Karalahden ja Tuukka Mäntylän kaltaisia konkareita ja olympialaisissakin vakuuttavasti pelannut Juuso Hietanen.

Millainen tavoite MM-kisapaikka on sinulle?

– Olen haaveillut siitä pikkupojasta alkaen. Nyt se paikka on lähellä. Yritetään nauttia joka hetkestä.

Mitä paikka mielestäsi vaatii?

– Samanlaista peliä kuin Liigassa. Peliä pitää lähteä rakentamaan omilla vahvuuksilla.

Miten olet mennyt tämän kauden aikana pelaajana eteenpäin?

– Menin eteenpäin joka osa-alueella. Pystyin olemaan sen paikan arvoinen, mitä ”Late” halusi minulta ennen kauden alkua. Pystyin ottamaan paikkani joukkueessa ja näyttämään kiekollista johtajuutta. Olen sarjakauteen tyytyväinen.

Seurasin sinua tarkasti Ufassa edellisen viime kauden alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Sano joitain osa-alueita, joilla olet eri mies kuin esimerkiksi siellä.

– Kiekkovarmuus on mennyt eteenpäin. Syötöt napsahtavat lapaan, eikä niitä tarvitse hakea luistimista.

Miltä kuulostaisi kolmen kullan voittaminen saman kauden aikana?

– Se olisi aika mahtavaa. Taistellaan ensin kisapaikasta ja katsotaan sitten päivä kerrallaan. On turhaa mennä vielä yhtään eteenpäin.

Tulevaisuus hämärän peitossa

Pokalla on sopimus Kärppien kanssa vielä ensi kaudesta. Hän on New York Islandersin toisen kierroksen varaus, mutta ei käynyt viime syksynä vielä seuran harjoitusleirillä.

Lähitulevaisuuden suhteen kaikki on auki. Kärpissä olisi varmasti luvassa iso vastuullinen rooli ja Marjamäen valmennus olisi hyvä paikka kehittyä.

Toisaalta Islandersin organisaatiossa voisi olla myös paikka auki. Häntäpään joukkueessa ei välttämättä olisi herkullista pelata, mutta sielläkin voisi kehittyä suhteellisen paineettomassa tilassa.

Mitä teet lähitulevaisuudessa? Voitko sanoa, että pelaatko Kärpissä ensi kaudella?

– En osaa sanoa sitä. Pelataan ensin tämä kausi loppuun ja katsotaan, missä mennään ja mitä teen ensi kaudella. Sitä ehtii miettiä kesällä.

Lähdetkö kesällä tai syksyllä Islandersiin esimerkiksi leirille?

– En ole vielä ajatellut sitä. He ovat antaneet minulle rauhan ja jutellaan kauden jälkeen enemmän.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen