Mestareiden liigan eli CHL:n lohkot arvottiin keskiviikkona Minskissä, jossa 44 eri joukkuetta sijoitettiin 11 eri lohkoon.

Uudelleen starttaava, mutta tällä kertaa selvästi suuremmalla joukkuemäärällä sekä uudenlaisella omistuspohjalla liikkeellä olevaan kansainväliseen sarjaan on liitetty kuitenkin kovasti kysymysmerkkejä.

SuomiKiekko-sivusto keräsi Minskissä sarjassa mukana olevien ja paikalla olleiden kiekkovaikuttajien ajatuksia asiaan liittyen.

Tällä hetkellä kotimaisen jääkiekon saralla sekä siihen lisättynä maajoukkuepelit sun muut, tarjolla on koko ajan paljon lätkää koko ajan. Joten:

Löytyykö CHL:ään riittävää mielenkiintoa suurella yleisöllä?

 

– Uskon, että löytyy, mutta meidän tarvitsee tehdä työt niin hyvin, että se sarja on kiehtova ja kiinnostava. Paljon on pelejä tarjolla, mutta siihen nähden pitää pystyä tarjoamaan sellainen kokonaisuus ja viihdykearvo, että se sarja kiinnostaa.

Sami Kapanen
KalPan pääomistaja, puheenjohtaja

 

– Uskon, että suuri yleisö ottaa sen hyvin vastaan. Jo aiemmin Mestareiden liigaa pelatessa meilläkin Oulussa oli erittäin hyvä tunnelma peleissä ja ne ottelutapahtumat olivat aivan erilaisia kuin normaalisti. Tämä on kuitenkin se meidän tapa saada kansainvälisiä pelejä ja uskon, että fanit tulevat viihtymään näissä peleissä.

Juha Junno
Kärppien toimitusjohtaja

 

– Tämä on mahdollisuus. Varmasti on niin, että yleisö ei tule hallille kutsumatta, mutta uskon muutenkin, että kaikki asiat kansainvälistyvät. Samalla tavalla jääkiekon kuuluu ja pitääkin kansainvälistyä. Varmasti kiekkofaneille on opettamista alussa, mutta samalla tämä tarjoaa ihan uuden ja mielenkiintoisen tavan seurata jääkiekkoa. Ei aina pelatakaan naapurikylää vastaan, vaan tulee porukkaa ympäri Eurooppaa.

Matti Nurminen
Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja

 

– Tässä formaatti on hyvä, näpsäkkä alkulohko, jossa pelataan jo niin, että ollaan lähellä sitten liigakautta ja vielä osittain päälle, mikä on hyvä juttu. Sitä kautta se hallilla käyminen on ihan tuttua ihmiselle ja uskon, että kyllä nämä pelit kiinnostavat ja tässä on erittäin hyvät mahdollisuudet. Meilläkin tavoite on se, että niin jo alkulohkoissa ja varsinkin jos mennään 16 parhaan joukkoon, että näiden pelitapahtumien pitää olla ihan liigatason vastaavia vähintään.

Kari Tyni
JYPin toimitusjohtaja

 

– Tässä on paljon uutta väriä. Aikataulujenkin osalta se on kuitenkin niin, että jos sattuu jäämään alkulohkoon, niin ei niitä pelejä nyt sitten niin hirveästi tule loppupeleissä. Uskon yleisön kiinnostukseen.

Riku Kallioniemi
SaiPan toimitusjohtaja

 

– Toivottavasti löytyy, yleisöhän me halutaan mukaan ja halutaan se, että he tulevat katsomaan näitä pelejä ihan kuin yhteistyökumppanitkin. Se että pelataan kuitenkin pitkin ihan liigakauttakin lisää mielestäni kiinnostusta. Totta kai alussa on varmasti haasteita, mutta hyvin toiveikkain mielin suhtaudun tähän. Ainakin kiinnostavia otteluita tässä tulee eteen.

Niklas Österlund
HC TPS:n toimitusjohtaja

 

– Maailma muuttuu ja tänä päivänä pääsee niin helposti liikkumaan ympäriinsä lentokoneilla sun muilla ja on netit ja kaikki siihen päälle. Ihmiset ovat mielestäni erittäin kiinnostuneita muiden maiden liigoista ja pelaajista ja tässä on hyvä mahdollisuus nähdä juuri heitä. Totta kai alku on näissä aina hidas, mutta kiinnostus varmasti kiihtyy mitä se on tehnyt eurooppalaisten kansainvälisten eri turnausten suhteen koko ajan aina vuodesta 2005 lähtien.

Mikko Leinonen
Tapparan toimitusjohtaja

 

CHL:n lohkoarvontojen tulokset löydät puolestaan täältä.

Ilari Savonen, Minsk
Twitter: @ilarisavonen