Pekka Rinne: 9

Kahden ensimmäisen erän ajan Rinne oli Suomen tuki ja ja turva Sveitsiä vastaan. Rinne torjui Sveitsin lähentelyt eleettömästi ja osallistui peliin todella aktiivisesti maalinsa takana aiheuttaen osalle kiekkojännäreistä kosolti ylimääräisiä sydämentykytyksiä.

Kolmannen erän alussa Rinteelle sattui pieni lapsus. Reto Suri polki vauhdilla vasenta kaistaa ja miehen laukaus upposi takakulmaan. Kiekko livahti Rinteen räpyläkäden ja patjan välistä. Se kuti oli ehdottomasti otettavissa. Rinteen nollaputki kesti lopulta 169 minuuttia ja 35 sekuntia.

Tämän jälkeen Sveitsi sai otteen pelistä oltuaan altavastaajana kaksi ensimmäistä erää. Punapaitojen pyöritys tuotti tulosta reilut kolme minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Roman Josin veto muutti suuntaa ja Rinne oli voimaton. Vielä viimeisillä minuuteillä Sveitsillä oli paikat tehdä voitto-osuma, mutta Rinne kesti.

Jatkoerän jälkeen Rinne pääsi näyttämään osaamistaan rankkareilla. Leijona-vahti oli ohittamaton torjuen komeasti muun muassa Damien Brunnerin lähentelyt. Lopulta Suomi pääsi juhlimaan voittoa Rinteen ollessa merkittävässä roolissa.

Yhtä lipsahdusta lukuun ottamatta Rinteen iltapuhde oli moitteeton. Sveitsi sai avausosumastaa hirvittävän energiapiikin ja Leijonien kenttäpelaajilla oli vaikeuksia, mutta Rinne ei yhdestä takaiskusta lannistunut.

Rinne oli yhdessä Erik Haulan kanssa Leijonien eliittiä. Veskari palkittiin pelin jälkeen ansaitusti parhaana pelaajana.

SuomiKiekko-sivuston toimitus