Leijonat on edennyt kankeasta alusta huolimatta aina MM-kisojen finaaliin asti. Juhani ”Tami” Tammisenkin viljelemä iskulause ”win the right games” on näyttänyt taas voimansa.

Maidemme edustajia eri lajeissa kansainvälisillä kentillä syytetty paljon siitä, että maassa ei ole voittamisen kulttuuria, mutta nyt näytöt viime vuosilta ovat päinvastaisia.

– Siihen törmää kahvipöydässä, keskustelupalstoilla, kentän laidalla ja sen sisällä. Jokainen suomalainen on kuullut ilmauksen “Me ollaan hävitty tää peli”. Ehkä jotkut ovat jopa luulleet, että tuo ominaisuus on osa meidän suomalaisten dna:ta.

– Ennen sanottiin, että helvetti jäätyy ennen kuin Suomi voittaa euroviisut. Harva osasi vaikkapa kymmenen vuotta sitten odottaa menestystä koripallossa ja lentopallossa. Nyt se alkaa tuntua, no, ei nyt arkipäiväiseltä, mutta jollain tavalla selvältä asialta kuitenkin, toimittajamme Jaakko Käyhkö pohtii HuippuKiekko-sivustolle tekemässään Kommentissa.

– Paras esimerkki voittamisen kulttuurista Suomessa on Leijonat. Vuodesta toiseen – miehistä riippumatta – Leijonat on ollut voittava joukkue.

Lue kommentti kokonaisuudessaan tästä.