Nashvillen suomalaismaalivahti Pekka Rinne on tehnyt vahvaa tuloa takaisin NHL-kaukaloihin pitkän lonkkavamman jäljiltä. Helppoa ei paluu kuitenkaan ole kempeläiselle ole ollut. Ennen perjantain Ducks-voittoa Rinteelle meni viidessä ottelussa 20 maalia.

NHL:n ehdottomaan maalivahtieliittiin kuuluvalle Rinteelle vaikeudet ovat ajoittain ottaneet koville. Tämän on huomannut myös joukkueen päävalmentaja Barry Trotz.

– Välillä hän turhautuu, koska hän välittää niin paljon. Olen sanonut hänelle, että nyt lyhyt muisti on hyvä. Hän missasi yli 50 ottelua ja hänellä ei ole ollut kunnon harjoitusleiriä kahteen vuoteen. Ei tilanne ole hänelle helppo, Trotz sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Vaikeuksien keskellä on kuitenkin nähty sitäkin Rinnettä, joka NHL:ssä paremmin tunnetaan. Voitot irtosiva tannoin niin Chicagosta kuin Anaheimista. Chicagossa Rinne pelasi upean 29 torjunnan nollan.

– On iltoja, kun Pekka on Pekka ja sitten on iltoja, kun hän ei ole sitä, mihin olemme tottuneet. Sen ymmärtää. Hän kyllä taistelee tämän läpi, koska minulle ”Peks” on ultimaattinen ammattilainen. Hän käy läpi tilannetta, jossa ei aiemmin ole ollut.

– Enkä minä ole antanut hänelle pehmeää laskua. Ensimmäinen peli, mihin laitoin hänet oli Pittsburghia vastaan, Trotz hymyili.

Trotz korostaa Rinteelle ennen kaikkea positiivisen ajattelun merkitystä.

– Hän on todellakin pelaaja, joka välittää asioista ja siksi ajoittain turhautuu. Se vaan tapaa viedä keskittymistä väärään suuntaan. Joskus pitää vain antaa olla, mutta hänelle se ei ole helppoa, Trotz päätti.

Tommi Seppälä, Anaheim
Twitter: @TommiSeppala