Jatkoerässä perjantai-illan sankariksi noussut Ville Nieminen näki 3-2-kamppailussa myös paljon parannettavaa.

Vaikka voitto irtosikin lopulta toisessa välierässä, tuli se kaikkea muuta kuin helposti. Lukko nousi aivan kolmannen erän lopussa vielä tasoihin, kun Jesse Virtanen iski ottelun jatkoerään.

– Vähän siinä lopussa kavettiin verta nenästä. Sanotaan niin, että tämä oli halpa opetus meille, Nieminen ynnäsi ottelun jälkeen.

Vaikka joukkuetta koeteltiin, ei usko kuitenkaan missään vaiheessa tuntunut loppuvan. Tappara tulikin jatkoerään selvästi aktiivisemmin ja otti ottelun hallinnan nimiinsä.

– Kyllähän tämä huippu-urheilu vaatii melkoisesti jännettä. Ja se ei saa katketa, vaikka sitä koetellaan. Meillä se kiristyy entisestään joukkueena sekä henkilökohtaisesti.

– Tiedettiin tasan tarkkaan, mitä me siinä tehtiin. Päätettiin, että kiristetään jännettä, Nieminen kertasi nousua päätöserän takaiskusta.

Ilta huipentui toimivaan ylivoimaan, kun Nieminen kappelimestarina pääsi iskemään illan ratkaisun.

– Se oli suora hyökkäys, missä itselle tuli paikka iskeä toisesta aallosta. (Jan-Mikael) Järvinen näki loistavasti sen syötön ja itse ajelin kohti maalia lapa ja oravanhäntä jäässä, Nieminen kertasi.

Voiton myötä Tappara pääsee lähtemään lauantain kolmanteen välierään 2-0-tilanteessa. Ottelu alkaa lauantaina klo 17.00.

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo