Vaasan Sportin Liigajoukkue vahvistuu kolmella uudella pelaajalla. Puolustaja Matt Generous ja hyökkääjät Erik Riska sekä Teemu Tallberg tuovat odotettua kovuutta kotkapaitojen kokoonpanoon.

Kolmikosta Generous ja Riska saapuvat Vaasaan Rauman Lukosta, Tallberg Mestismestari Kookoosta. Riskan ja Tallbergin sopimukset ovat 2-vuotiset ja Generouksen 1-vuotinen.

Lukossa kolme viime kautta pelannut Generous tuo Sportin puolustukseen tarvittavaa kovuutta sekä kokemusta. Isokokoinen, rightin puolelta pelaava Generous omaa kovan laukauksen, liikkuu hyvin kokoisekseen ja tykkää jaella kovia taklauksia.

Mies puolustaa omiaan kaikissa tilanteissa viimeiseen asti eikä epäröi tiputtaa hanskojakaan. Lähtökohta on, että miehen ollessa kaukalossa oman maalin edessä on vain makuupaikkoja. Buffalon NHL-varaus vuodelta 2005 tulee varmasti olemaan ensi kauden johtavia pakkeja joukkueessa.

Riska tuttuakin tutumpi

Hyökkäys vahvistuu tutulla nimellä, kun Erik Riska pukee kotkapaidan päälleen vuoden tauon jälkeen. Kuluneen kauden Riska edusti Liigassa Rauman Lukkoa nousten kauden kuluessa yhä suurempaan rooliin. Pronssimitaliin päättyneissä pudotuspeleissä Riska oli joukkueensa parhaimmistoa.

Mies tyylitteli mm. välierässä tyylikkään läpiajomaalin Tapparavahti Juha Metsolan selän taakse. Erik on hyvillä otteillaan osoittanut olevansa todellinen PlayOffs -pelaaja niin Mestiksessä kuin Liigassa. Pedersödestä maailmalle lähtenyt Riska tuo Sportiin takuuvarmaa taistelua vaihdosta toiseen. Mies repii, raastaa, haastaa ja osaa myös maalata. Fyysinen pelaaja on kuin kotonaan taklauspelissä ja hämmentäjänä maalinedushässäköissä.

Helsinkiläislähtöinen Tallberg palaa liigajäille

Toinen sopimuksen tehnyt hyökkääjä saapuu Vaasaan Mestiksen Mestarin, KooKoon riveistä. HIFK –kasvatti Teemu Tallberg pelasi vahvan kauden Kouvolassa ollen tärkeä palanen mestarijoukkueessa. Pudotuspeleissä mies tehtaili mukavat 4+9 pistettä ollen joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja.

Isokokoinen laitahyökkääjä tunnetaan fyysisestä pelistään ja taklauksistaan, mutta myös tehopisteiden teko onnistuu. Hyvän liikkeen lisäksi miehen vahvuuksiin kuuluu painava rannelaukaus. Urallaan Tallberg on pelannut Liigaan niin HIFK:ssa kuin Tapparassa.

Lähde: Vaasan Sportin kotisivut