Tappara onnistui lauantaina pääsemään johtoon finaalisarjassa Kärppiä vastaan, kun se vei kolmannen finaalin lukemin 3-2.

Kirvesrinnat olivat myös kokonaiskuvassa edellä, vaikka Kärpillä olikin ajoittain pitkiä hallintajaksoja.

Tapparan riveissä kokenut sentteri Jukka Voutilainen pitikin suoritusta varsin vahvana.

– Hyvä taistelu. Kärpät oli ensimmäisen ja toisen erän alkupuoliskot vähän parempi ja oltiin niissä hetkissä vähän telineissä, mutta puolustettiin keskustaa hyvin, eikä Kärpät sitten hirveän hyville paikoille päässyt, Voutilainen kertaili peliä SuomiKiekko-sivustolle.

– Hyvä maalivahtipeli siihen vielä päälle ja taisteltiin lopussa tärkeät alivoimat pois. Totta kai myös saatiin erittäin hyvään paikkaan osuma heti Kärppien tasoituksen jälkeen.

Paljon tunteita nostatti juurikin tasoitusmaali mistä Voutilainen puhui, sillä Ivan Humlin iskemä osuma oli hidastuskuvien perusteella päivän selvä paitsiomaali.

Siihen Voutilainen ei sen kummemmin ottanut kantaa, vaan antoi ymmärrystä tuomareiden suuntaan.

– Sillä nyt sitten ei ole enää mitään merkitystä. Tuomaritkin ovat ihmisiä ja tekevät virheitä ihan kuten me pelaajatkin teemme tuolla kentällä.

Torstain toiseen finaaliin nähden Tappara onnistui vielä paremmin erityisesti 60 minuutin suorituksen saralla. Toisessa finaalissa heikko päätöserä toi Kärpät vahvasti mukaan peliin, vaikka silloinkin voitto kääntyi lopulta Tapparalle.

– Nyt oli ehkä enemmän luonnetta varsinkin tuossa ratkaisuvaiheessa. Ei jääty odottelemaan, vaan blokattiin vetoja ja mentiin taklausten alle.

– Hyvä luonnevoitto, Voutilainen tiivisti.

Suunta kirvesrinnoilla on näyttänyt hyvältä viimeisten pelien aikana. Mutta tyytyväisyyteen on turha jäädä kiinni.

– Yritetään tässä parantaa jokaiseen peliin. Nyt johdetaan 2-1, mutta vielä on paljon hommia jäljellä ja tekemättä. Neljään voittoon pitää päästä ja tiukkoja pelejä nämä ovat muutenkin, niin ei tässä auta jäädä laakereille lepäämään.

– Palautetaan rauhassa, lennellään Tampereelle ja tiukat pelit jatkuvat varmasti, Voutilainen tiivisti tulevan.

Sarja jatkuu maanantaina Hakametsässä.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen