Nashvillen Pekka Rinne on pelannut kuluneella kaudella uransa vaikeinta sesonkia. Ainakin NHL:ssä. Pitkään lonkkavamman vuoksi sivussa ollut Rinne ei ole löytänyt vielä parasta virettään kuin ajoittain. Chicagossa tulleen upean nollapelin lisäksi viime aikoina neljään ottelun taakse meni 20 maalia.

Perjantaina Rinne palasi tasolleen ja kaatoi vieraskentällä läntisen konferenssin kärkijoukkueisiin kuuluvan Anaheimin.

– Onhan se oma pelaaminen sellaista hakemista ja heittelyä ollut. En tiedä, tuleeko se sitten siitä, kun ei ole paljon pelannut vai väsymyksestä. Eihän sitä toivoisi, mutta kyllä sitä tuollaisen loukkaantumisen jälkeen aikamoiselta takamatkalta lähtee, Rinne myönsi SuomiKiekko-sivustolle Anaheimissa.

Rinne onkin taistellut omien odotusten ja realmismin välisessä kuilussa paluunsa jälkeen. Maalivahdin mieli haluaa onnistua ja muistaa parhaan mahdollisen tason, mutta keho ei ole vielä valmis.

– Eihän sitä mielellään itselleen sitä siimaa antaisi. Vaikea hyväksyä välillä sitä, että se ottaa aikansa tulla takaisin. Mieli odottaa, että on heti samalla tasolla kuin aiemmin, ja sitä on vaikea välillä käsitellä. Turhauttaahan se, mutta hei, tosi kiva taas pelata, Rinne muistutti.

Joukkueena Nashville on pelannut erinomaisesti, kuten perjantainakin Anaheimissa. Seitsemästä edellisestä ottelusta viisi on päättynyt voittoon. Saldo on hyvä joukkueelta, jolla ei ole panosta.

– Kyllä sitä panosta kaipaa. Viimekin vuonna ne viimeiset pelit oli tosi raskaita. Nyt on tietysti eri asia, kun itse haluaa tässä pelejä alle. Toki pelaajalla pitää olla kunnianhimoa ja näin, mutta kun panosta ei ole, väkisinkin tulee välillä olo, ettei oikein paloa löydy.

Pari viikkoa takaperin Rinne sanoi SuomiKiekko-sivustolle Vancouverissa olevansa valmis leijonapaitaan MM-kisoissa, mikäli kutsu tulee.

Tommi Seppälä, Anaheim
Twitter: @Tommi Seppala