Anaheimin suomalaissentterin, Saku Koivun, peliaika on ollut viime aikoina kortilla Ducksissa. Keskiviikkona Koivu pelasi kauden pienimmät minuuttinsa (9.12), kun päävalmentaja Bruce Boudreau päätti istuttaa turkulaista ottelun loppuhetkillä.

Aiemmin viime viikolla Boudreau istutti Koivua Edmontonissa, missä Koivu pelasi niin ikään itselleen pienet minuutit, alle yksitoista minuuttia. Sitä ennen Boudreau penkitti tehojaan viime kierroksilla etsinyttä Koivua Coloradossa.

Syyt Koivun penkittämiselle eivät aina ole olleet katsojalle aukottomia. Keskiviikkona Koivun jääaika tipahti yhden annetun maalin jälkeen, vaikka koko joukkue pelasi kaksi erää alle kaiken arvostelun.

– En mä syitä siihen tiedä sen paremmin. Tulosta pitää tulla, ei siinä varmaan sen ihmeellisempää ole. Ollaan oltu tappioasemassa ja menty neljästä ketjusta kolmeen. Siinä kohtaa sitten valmentaja koki, että me on oltu vähiten vireessä, Koivu sanoi SuomiKiekko-sivustolle torstaina Anaheimissa.

Selvää on, että yksikään pelaaja ei tervehdi ilolla tietoa penkillä istumisesta.

– Kaikki kentällä haluaa olla, se on ihan selvä asia, että siinä mielessä totta kai harmittaa. Mutta ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun näin tapahtuu. Pitkän kauden aikana näitä joskus tulee. Ei näitä voi jäädä miettii ja haikailemaan.

Henkinen valmius haussa

Eikä Koivu ole ainoa, joka on istunut Anaheimissa viime aikoina. Vakioistujana on toiminut muun muassa Teemu Selänne, jonka peliaika on jatkuvasti kortilla. Boudreau on kierrättänyt paljon myös pakkeja.

Keskiviikkona Anaheim nousi, jälleen kerran, tappioasemasta voittoon, mikä kertoo joukkueen henkisestä kovuudesta.

– Enemmän se kertoo siitä, että me ei pystytä tällä hetkellä pelaamaan 60 minuuttia tasaisesti. Henkinen valmiustila otteluiden alussa tuntuu olevan kateissa, Koivu kuittasi torstain harjoitusten jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

Perjantaina Anaheim kohtaa kotonaan Pekka Rinteen edustaman Nashvillen.

Tommi Seppälä, Anaheim
Twitter: @TommiSeppala