Anaheimin suomalaistähti Saku Koivu, 39, pelaa sopimuksensa viimeistä vuotta Ducksissa. Tulevaisuudesta turkulainen ei kuitenkaan osaa sanoa vielä juuta eikä jaata. Stanley Cup-ehdokas Ducksissa viidettä kauttaan pelaavan Koivun ura saattaa olla tulossa maaliinsa.

– En tiedä jatkuuko mun pelit ensi vuonna vai ei. Sitä on nyt riittävän monta kertaa kysytty ja oon antanut riittävän tylsiä vastauksia siihen. Ei mulla oo antaa faktaa siihen, Koivu sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Koivu jahtaa edelleen uransa ensimmäistä Stanley Cup-voittoa, millä saattaa hyvinkin olla vaikutus uran jatkoon tehtäviin päätöksiin. Anaheimilla on kaikki eväät menestyä keväällä pitkälle, joten Koivulla on käsissään harvinainen mahdollisuus.

– En tiedä, onko tämä viimeinen, mutta selvää on, ettei näitä tilaisuuksia kauhean montaa tule. Vaikka kesällä olis mitä paperilla, et koskaan tiedä, mitä tapahtuu kaudella. Nyt on saatu trendi siihen suuntaan, missä sen pitää olla, ja kokoonpanossakin on kaikki mukana, Koivu totesi puuta koputtaen.

– Jos olen vuoden päästä mukana, niin ei voi yhtään tietää, mitä silloin tapahtuu. Eli ei näitä mahdollisuuksia ainakaan hukkaan pitäisi päästää, Koivu lisäsi.

Koivu on pelannut 18-vuotisella NHL-urallaan 1120 ottelua Montrealissa ja Anaheimissa.

Tommi Seppälä, Anaheim
Twitter: @TommiSeppala