Anaheim Ducksin nykytilannetta spekuloitaessa ristiriidan aiheuttaa sarjataulukko. Ducks, joka taistelee, ainakin teoriassa, vielä jopa runkosarjan voitosta, on kuitenkin sivuraiteilla. Ainakin ohuesti. Ollut jo hetken aikaa.

Maanantaina Ducks-juna puksutti kaksi eraa penkan puolella niin, että heikompaa hirvitti. Ja vaikka pelaajat laittoivat, varmasti osin aiheesta, alun kankeuden vierasreissusta palautumisen piikkiin, siitä ei yksistään ole kysymys. Juuri nyt joukkue ei jaksa tai halua repiä itsestään kaikkea irti.

Ducksin suomalaissentteri Saku Koivu ei halunnut ylireagoida maanantain starttiin, mutta ei katsonut sitä läpi sormienkaan.

– Missään tapauksessa kahteen ensimmäiseen erään ei voi olla tyytyväinen. Kyllähän se kysymysmerkkejä herättää, Koivu totesi SuomiKiekko-sivustolle.

Minkälaisia kysymysmerkkejä?

– No, tasaisuuden suhteen ensinnäkin. Pelataan kaksi erää täysin pelisysteemin ulkopuolella. Kun mennään playoff-kiekkoon huippujengejä vastaan, niin harvoin nouset 0-3:sta tai 1-4:stä. Me ei saatu kahteen erään mitään aikaan. Peli ei voi heittelehtiä, Koivu vastasi.

Mutta samaan kuutenkymmeneen minuuttiin Ducks näytti, miksi se on läntisen konferenssin kakkonen. Kolmannen erän hurja dominanssi näytti, mitä joukkue parhaimmillaan osaa.

– Kolmatta erää, kun katsoo, näkee mihin me pystytään. Meidän pitää vaan oppia pelaamaan ne huonot hetket niin, että vastustaja pysyy nollilla. Se pyörä, mikä (lauantaina) Vancouverissa pyöri, se varmuus, sitä tässä haetaan, Koivu sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Liikaa Koivu ei , aivan oikein, halunnut lähteä painoarvoa maanantaille antamaan.

– En mä nyt silti tämän yhden pelin vuoksi halua liian huolissani olla.

Ei Anaheimissa paniikkinappia kannatakaan painaa, mutta päivänselvää on, että jos joukkue ei saa kahden seuraavan viikon aikana selkeästi uutta vaihdetta silmään, sen pudotuspelihaaveet eivät huhti-toukokuulla kauaa elä.

Tommi Seppälä, Anaheim
Twitter: @TommiSeppala