SaiPalla runkosarja sujui lopulta varsin mainioissa merkeissä ja hyvä vire jatkui myös puolivälierien puolella, missä joukkue pystyi kaatamaan JYPin lopulta seitsemännen ottelun jälkeen.

Täten matka jatkuu välierien puolella, missä vastaan asettuu Kärpät.

Viimeisimpinä päivinä tunnelmat ovatkin olleet koholla lappeenrantalaisjoukkueen riveissä, minkä laituri Jesse Mankinen myöntää suoraan.

– Positiivisin mielin on painettu koko ajan menemään ja saatiin vielä lisää virtaa tuosta puolivälierävoitosta. Mutta nyt on uudet haasteet edessä, Mankinen tuumailee SuomiKiekko-sivustolle kääntäen katseet nopeasti jo välierien puolelle.

Lappeenranta on elänyt jo todellista kiekkohuumaa. On pelipaitoja parvekkeilla, on kovasti innostuneisuutta ja ylipäätänsä isossa kuvassa kunnon hurmosta on alkanut syntyä.

Kyseisestä aiheesta puhuttaessa Mankinen voikin hymyillä leveästi.

– Ollaan nautittu tuosta täysin rinnoin. On saatu kaupunki mukaan tuohon juttuun ja vähän sekaisinkin jo.

– Mahtava fiilis on ollut pelata siellä kotihallissa, tulikuuma laituri hehkuttaa.

”Ei lähdetä katselemaan ja miettimään turhia”

Mankinen itse oli iso tekijä siinä, että SaiPa ylipäätänsä jatkoi puolivälieristä eteenpäin. Seitsemässä ottelussa maaliverkot ovat heiluneet tähän mennessä neljään kertaan. Otteet kaukalossa ovat olleet samalla erittäin hyviä.

Henkilökohtaisella tasolla itseluottamus onkin oikein napakassa kunnossa.

– Aina ne onnistumiset tuovat sitä hyvää fiilistä ja kyllä se itseluottamus kasvaa sitä myöten, Mankinen myöntää.

SaiPalla haaste on kuitenkin äärimmäisen kova välierien puolella. Vastaan asettuu runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Kärpät, joka jyräsi HPK:n nurin puolivälierissä voitoin 4-0.

Mutta millään luovuttajan asenteella liikkeelle ei kannata lähteä.

– Jokainen peli on tässä haaste, mutta kyllä voittamaan lähdetään ihan varmasti tätäkin sarjaa. Ei lähdetä katselemaan ja miettimään turhia, vaan sillä samalla tavalla vaan painetaan menemään kuin on tähänkin asti vedetty.

– Sen näkee sitten, että mihin se riittää, Mankinen ennakoi.

Iso teema sarjan avausottelussa on lappeenrantalaisten osalta pelin alku. Siinä on ollut tähän mennessä vielä ongelmia.

– JYP-sarjassa oli vähän sitä, että ne pelien alut olivat vaikeita. Pitää saada siihen hyvä startti ja energistä peliä. Äijiä seinille ja haetaan sitä kautta sitä energiaa entistä enemmän mukaan touhuun.

Kärppien ja SaiPan välieräsarjan avaus alkaa keskiviikkona kello 18.30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen