Maanantain pronssiottelu oli myös pitkäaikaiselle Lukko-hyökkääjä Juhani Jasulle yhden ison rupeaman loppu.

Se oli nimittäin samalla ikäisekseen jo monta kautta Liigaa tahkonneen sentterin näillä näkymin viimeinen kausi Raumalla.

– Välierätappio oli todella iso pettymys. Mestaruuden tavoittelu oli meillä kuitenkin sen ison fokuksen alla. Eilen ruvettiin ensimmäistä kertaa puhumaan, kuinka iso ero siinä on, voittaako pronssia vai häviääkö kauden viimeisen ottelun. Sitä yritettiin kaivaa ja siinä ihan hyvin onnistuttiinkin, Jasu kertasi SuomiKiekko-sivustolle.

– Tämä oli tämä meidän polku. Olen kyllä ylpeä joka jätkästä – oltiin sitkeitä loppuun asti, eikä luovutettu missään vaiheessa. Tästä jää kuitenkin näiden äijien lisäksi nämä mitalit muistoksi. Tämä joukkue on sen ansainnutkin, joten todella hyvät fiilikset.

Henkilökohtaisesti Jasu oli yksi pronssiottelun pirteimpiä raumalaispelaajia. Energiaa riitti ja sentteri innostui kunnostautumaan jopa fyysisellä osastolla muutaman taklauksen voimalla.

– Ei tarvinnut itse etsiä motivaatiota sen enempää. Tämä oli yhden aikakauden loppu itsellekin, eurajokelainen myhäili.

Samalla loppu oli monessa mielessä haikea. Lukon organisaation vakiokalustoon kuulunut hyökkääjä kertasi päällimmäisten tunnelmien olevan tyytyväisyys.

– Se iskee varmasti myös hivenen myöhemmin, mutta tällä hetkellä on ainakin aika hyvät fiilikset. Tähän ajanjaksoon sisältyi paljon hyviä ja paljon huonoja juttuja.

Jasun viimeinen kausi Raumalla oli kaikkea muuta kuin helppo. Rooli heilui pitkin kevättä pelaavan kokoonpanon ja poppariosaston rajamailla.

Onnistumiset ja hyvät kokemukset kauden viimeisistä otteluista olivat siinä mielessä tärkeitä.

– Totta kai viimeiset luistimenpiirrot jäävät parhaiten mieleen. Oli siinä mielessä iso juttu. Kaiken kaikkiaan mieleen jäi nyt kuitenkin hyvät muistot.

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo