Moni ennusti ennen finaaleita Kärppien etenevän jopa nopealla tahdilla mestariksi, mutta toisin on käynyt. Tappara on pistänyt oululaiset selkä seinää vasten -tilanteeseen, josta Kärpät on nyt selvinnyt kertaalleen.

Tällä hetkellä sarja onkin tilanteessa 3-2, kun perjantaina karavaani matkaa Tampereelle.

Sinne Kärpät pääsee lähtemään vahvan suorituksen kautta.

Keskiviikkona kotiluolassaan oululaiset olivat selkeästi Tapparaa edellä, vaikka lukemat pysyivätkin lopulta niukkoina (2-1).

– Tuo oli selkeästi sarjan paras peli meiltä. Eikä näissä pudotuspeleissä ole väliä sillä, että onko peli 1-0 vai 10-0, tärkeää on se, että on sen yhden maalin ero kun peli päättyy. Ja muutenkin tämmöisen tilanteen pitää herättää joukkue tai muuten voi alkaa pakata kamojaan, laittaa aurinkorasvaa pintaan ja sitä emme ole valmiita tekemään. Taistelemme viimeiseen asti, Kärppien ykkössentteri Esa Pirnes tuumaa SuomiKiekko-sivustolle.

Vaikka Kärpät hävisi kolme ottelua putkeen ennen keskiviikon kohtaamista, oli joukkueen peli kuitenkin mennyt taustalla askel kerrallaan eteenpäin.

Sen allekirjoittaa myös Pirnes itse.

– Kyllä se tietyllä tavalla on mennyt. Ollaan käyty läpi sitäkin, että jos jotain hyvää haluaa, niin harvoin kuitenkaan menee pelkästään myötätuulta eteenpäin. Pitää mennä läpi myrskyjen ja niistä pitää vain päästä eteenpäin. Pitää kyetä taistelemaan, pitää pystyä nousemaan pohjalta ja jo menetetyistä tilanteista.

– Reagointiin hyvin tähän tilanteeseen mikä alla oli ja saatiin sarjan paras peli.

Kehuja haukuttuun suuntaan

Paljon finaalisarjan aikana puhetta on riittänyt tuomaritoiminnasta. On tullut räikeitä virheitä, on nähty paljon roikkumista, kiekottomien pelaajien estämisiä ja kyseenalaisia osumia.

Ja se on herättänyt niin kovaa keskustelua kuin raivokkaasti haukkuja.

Keskiviikon pelin osalta kokenut sentteri Pirnes yltyi jopa antamaan kehuja siitä, millainen linja viidennessä finaalissa nähtiin.

– Nyt se oli tasapuolista ja se on kuitenkin se isoin juttu, mitä me kaipaamme. Sitä, että molemmat tietävät mitä saa tehdä ja mitä ei. Se toteutui nyt.

Pirnes ei lähde suoraan myöntämään sitä, että oululaisjoukkueella ongelmia olisi ollut juuri tuomarilinjaan sopeutumisen suhteen.

Esille nousee täysin toinen iso teeman.

– Eniten meillä on ollut tekemistä tuon oman työnteon kanssa ja siinä, että saataisiin se oma peli kestämään 60 minuutin ajan. Juuri sitä, että saataisiin kaikki voimavarat tuonne jäälle.

– Siihen ei olla ihan pystytty ja nyt pystyttiin. Pitää kuitenkin samalla vain kyetä taistelemaan kaikkien esteiden yli, että pääsee siihen parhaaseen suoritustasoon kiinni.

Nyt joukkueilla edessä on perjantain kuudes peli. Edelleen Tapparalla hallussa on ottelupallo ja mahdollisuus varmistaa mestaruus. ”Yksi peli kerrallaan” -mentaliteetti velloo vahvasti ilmassa Kärppien osalta.

– Meillä ei mitään muuta ole. Keinolla millä hyvänsä meidän on otettava se voitto sieltä ja se on vain fakta. Enää ei ole varaa pelata huonoa peliä ja hävitä.

– Silloin vaaditaan vielä parempi suoritus Tampereella kuin mitä nyt nähtiin. Sekin on vain fakta, Pirnes ennakoi.

Perjantain ottelu Hakametsässä alkaa kello 18.30. Mikäli ratkaisua ei saada vielä silloin, on edessä seitsemäs ottelu lauantaina Oulussa kello 17.00.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen