KHL-seura Moskovan Spartak on karjaissut jo todellisen hätähuudon julkaisemalla avoimen kirjeen presidentti Vladimir Putinille.

Spartak selittää kirjeessä ongelmien taustat eli sen pääsponsorin Investbankin häipymisen taustalta, kun pankki menetti lisenssinsä.

Spartakin mukaan tragedia on täsmälleen oikea sana kuvaamaan seuran tämän hetkistä tilaa. Moskovalaisseuran velat ovat jo mittavat (yli 4 miljoonaa euroa) ja tilanne pahenee päivä päivältä.

Seura kertoo tehneensä jo kaikkensa vaikean tilanteen eteen. Se on kerännyt reilun kuukauden aikana yli 125.000 kannattajan nimet, jotka tukevat Spartakin olemassaoloa ja kokevat seuran tärkeäksi. Seuran edustusjoukkueen pelaajat eivät myöskään lyöneet läskiksi kautta, vaan pelasivat sen loppuun siitäkin huolimatta, että palkat laahaavat yhä kolme kuukautta sovittua perässä. Ensi kaudeksi Spartakilla on jo haalittuna sijoittaja, joka on luvannut rahoittaa 1/3 seuran vähimmäisbudjetista.

Spartakin isona huolena on aika, joka on loppumassa kesken. KHL:n vaatimuksena ensi kauden pelaamiselle on se, että seuran täytyy hoitaa kaikki velvoitteensa huhtikuun loppuun mennessä. Spartakin mukaan ilman tukea se on täysin mahdotonta.

Spartak näkee, että seuralla on Venäjällä tärkeä sosiaalinen tehtävä, jolle se toivoisi myös valtiollista tukea. Siksi se turvautuu nyt Putiniin, joka voisi halutessaan pelastaa seuran.