Kun esimerkiksi välieriin yltäneet SaiPa ja Lukko taistelivat jatkopaikoista vielä tämän viikon puolella, sai Oulussa Kärpät harjoitella ja levätä hyvin ennen kuin seuraavan kierroksen koitokset saapuvat eteen.

Kärpät varmisti oman välieräpaikkansa jo viime keskiviikkona, kun HPK kaatui suoraan voitoin 4-0.

Sen jälkeen oululaisjoukkueessa on päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan yritetty tehdä kaikki sen eteen, että joukkue on täysin valmiina, kun kiekko tippuu jäähän välieräavauksessa.

– Jatkettiin keskiviikon jälkeen harjoittelua, mikä oli tietenkin ihan itsestäänselvyys. Torstai ja perjantai harjoiteltiin, lauantaina oli vapaata, sunnuntaina harjoiteltiin kevyemmin, maanantaina vähän kovempaa ja nyt oli ihan normaali peliä edeltävä harjoitus. Ollaan yritetty pitää rytmiä yllä ja harjoittelussa yritetty myös pysyä pelin omaisuudessa, eli tehdä esimerkiksi viisikkona paljon asioita, Marjamäki kertailee SuomiKiekko-sivustolle päivien ohjelmaa ennen keskiviikon sarja-avausta.

– Kyllä pitää olla koneet käynnissä ja kyllä pitää pelata rohkeasti, mutta samalla pitää myös pystyä pelaamaan erittäin viisaasti ja kärsivällisesti, Marjamäki jatkaa muistuttamalla.

Marjamäen mukaan kokoonpanon saralla oululaisjoukkueella isoja muutoksia ei ole luvassa.

– Meillä on siinä mielessä hyvä tilanne, että kaikki ovat terveitä. Jalkeilla on laaja rosteri ja varmasti kaikkia pelaajia tullaan tarvitsemaan, kun ruvetaan oikein kunnolla miekkailemaan ja muuta.

Kunniaa SaiPalle

Kärpille välierävastustajaksi päätyi monivaiheisten tapahtumien jälkeen SaiPa, joka nappasi paikan mitalipelien puolelta sen jälkeen, kun se oli kaatanut JYPin seitsemännessä puolivälieräkamppailussa lukemin 6-4.

Millaista välieräsarjaa oululaisjoukkueessa sitten odotellaan, kun vastustajana on nimenomaan SaiPa?

– Ensinnäkin kiva, että SaiPalla pitkäjänteinen työ palkitaan ja he pääsevät mitalipeleihin. Siellä on Heikki Mälkiä, Ari-Pekka Selin ja kumppanit tehneet kovaa työtä jo ennen (Pekka) Tirkkosta. On hienoa nähdä, että kun joukkueurheilussa tekee pitkäjänteisesti työtä, niin on mahdollisuuksia menestyä.

– Millainen joukkue tulee vastaan, niin erittäin raikas. Hienon kauden ovat pelanneet ja siellä on hyvin luisteluvoimainen nippu, joka kääntää peliä nopeasti ja pelaa vahvasti maalille. On erittäin aktiivinen kentän jokaisella osa-alueella.

– Paljon on hyviä asioita ja meidän pitää pystyä sopeuttamaan pelimme siihen siten, että saataisiin sitä heidän peliä tapettua ja pystyttäisiin pelaamaan niillä omilla vahvuuksilla, Marjamäki pohtii.

Joukkueesta Marjamäki aistii paljon hyviä asioita kun sarjaan lähdetään.

– Sieltä paistaa tuollainen menestymisen nälkä ja saavutustarve. Sen eteen koko nippu on valmiina tekemään asioita hyvin. Se luo meille sen selkänojan, mihin me voimme luottaa tiukoissa paikoissa ja se antaa myös luottamusta toisiimme.

– Tärkeä asia nyt on mentaalipuolella hetkessä eläminen. Ei meillä ole nyt kuin keskiviikon peli mielessä, ei ole eilistä eikä huomista. Toinen asia on sitoutuminen omaan pelaamiseen, ennen kaikkea puolustuspelaamiseen. Kolmas on kuitenkin se kärsivällisyys.

– Niin tylsiä sanoja kuin ne ovatkin, Marjamäki naurahtaa summauksen yhteyteen.

Lue myös:

Kärpät-SaiPa: Ennakko – nämä ovat lähtökohdat, näin käy!
Kärpät-SaiPa: Tässä ovat sarjan avainpelaajat
Kärpät-SaiPa: Sarjan potentiaalisimmat yllättäjät ovat tässä!

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen