Tappara onnistui nappaamaan ison voiton mukaansa lauantaina Raksilasta, kun se kaatoi Kärpät lukemin 3-2.

Täten se siirtyi ottelusarjassa nyt 2-1-johtoon.

Heikomman alun jälkeen Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli tyytyväinen siihen, millaisen suorituksen kirvesrintojen nippu jätti kaukaloon.

– Vähän pelin alkupuolella oli vaikeuksia ja lähdettiin kangerrellen ja ei sitten päästy oikein koko materiaalilla liikenteeseen. Pelin vanhetessa koko ajan suorittaminen parani ja parani. Ennen kaikkea sieltä löytyi sielua ja sydäntä tuohon tekemiseen, Rautakorpi sanoi.

Iso teema voiton takaa myös löytyi.

– Maalinedustapelaaminen, se oli se ydinjuttu kuitenkin meillä. Mentiin sinne hyökkäyspäädyssä, kun oli sauma ja toisaalta taas oman maalin edessä oli asiat hyvin hallussa. (Juha) Metsolalta huippupeli siihen päälle.

– Pienestä oli kiinni, Rautakorpi lisäsi ja tiivisti:

– Yksi kiinnitys ja matka jatkuu.

Tappara onnistui myös luomaan samalla erittäin hyvää maskia Kärppien maalilla torjuneelle Jussi Rynnäkselle. Se oli lopulta avaintekijä voitossa.

– Tukitoimet jääkiekossa ovat kuitenkin todella tärkeitä koko ajan. Nämä ovat kuitenkin niin kovia pelejä, että harvoin näissä suorilla laukauksilla maaleja syntyy. Silloin nuo tukitoimet ovat todella tärkeitä ja ihan ydinjuttu.

Tapparan ja Kärppien sarja jatkuu maanantaina Tampereella.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen