Kiekkofanaatikoille tarjolla on melkoinen kiekkopäivä, sillä ohjelmassa on yhteensä neljä game seveniä.

Ensin kello 16.00 luvassa on KHL:n finaaleiden seitsemäs ottelu Metallurg Magnitogorskin ja Lev Prahan välillä.

Yöllä puolestaan pelataan NHL:ssä ensimmäisen pudotuspelikierroksen kruunuiksi kolme game seveniä, kun New York Rangers ja Philadelphia Flyers, Colorado Avalanche ja Minnesota Wild sekä San Jose Sharks ja Los Angeles Kings mittaavat paremmuutta kyseisissä sarjoissa viimeistä kertaa.

SuomiKiekko-sivuston toimittaja Ilari Savonen naputteli lähtökohdat jokaisesta ottelusta tarjolle. Tässä suomalaisnäkökulmasta mielenkiintoisen väännön pointit:

Colorado Avalanche – Minnesota Wild

Erittäin mielenkiintoinen on ollut näiden kahden lopulta nuoren joukkueen sarja tähän mennessä. Ja nimenomaan siksikin kahden nuoren, sillä loppupeleissä nuoret pelaajat ovat loistaneet tässä sarjassa.

Avalanchen kohdalla on paljon kohistu Nathan MacKinnonista, joka on nakuttanut jo kymmenen pistettä sarjan aikana. Ja kaikki ne pisteet ovat tulleet kotiotteluista. Vieraissa takkina ympärillä on ollut muun muassa Ryan Suter ja Erik Haula, josta on kuoriutunut kevään aikana erittäin hyvä shutdown-roolin sentteri ollen erityisesti kotipeleissä erittäin isossa roolissa.

Suomalaiset ovat loistaneet muutenkin, sillä Mikael Granlund on ollut erittäin hyvä useammassa pelissä ja Mikko Koivu on myös petrannut sarjan edetessä. Ja kun vielä nuorista puhutaan, niin Wildin maalilla Darcy Kuemper on vähintäänkin ollut hyvä, ellei jopa erinomainen.

Samalla Avalanche on saanut tärkeän lenkin takaisin, kun Matt Duchene oli mukana sarjan kuudennessa ottelussa osoittaen heti sen miten iso pelaaja hän on joukkueelle. Duchenelle povattiin hillitympiä minuutteja, mutta hän oli heti horjuttamassa Wildia, joka kuitenkin onnistui löytämään tiensä voittoon ja etenemään game seveniin kaikkien vaiheiden jälkeen.

Kuudennessa pelissä myös Wildin johtavat pelaajat nousivat isosti esille. Ja se sama temppu pitää onnistua vielä kahta kovempaa seitsemännessä koitoksessa, sillä Avalanche on osoittanut koko ajan sen kuinka vaarallinen nippu se osaa olla.

Ratkaisun avaimet

Jos johtavien pelaajien pitää onnistua erinomaisesti, niin samalla seitsemännessä pelissä Wild ei voi vain nojata siihen, että kentällä on yksi sarjan parhaista puolustajista Suter on pimentämässä MacKinnonin. Nyt puolustuspelissä on onnistuttava laajalla rintamalla.

Paljon on kyseessä ja paljon on myös paineita Wildilla. Isot satsaukset Suterin ja Parisen kohdalla, mitkä tehtiin toki jo puolitoista vuotta sitten pitäisi jo hiljalleen lunastaa. Kahtena peräkkäisenä vuotena ensimmäisellä kierroksella tippuminen ei olisi sitä ei sitten millään.

MacKinnonin johdolla Avalanche pelaa erittäin lennokasta kiekkoa ja luo paljon painetta hyökkäyspäätyyn. Nyt kun se on saanut vielä lisää aseita käyttöönsä, on hyökkäyksessä kummasti vielä lisää leveyttä.

Mutta ei voi myöskään haukkua Wildin vastaavaa, vaikka sillä saralla toimivia yhdistelmiä on hieman haettu viime peleissä. On Koivua, Pariseta, parhaimmillaan erittäin hyvin pelaavaa Charlie Coyleä, aina vaarallista Jason Pominvilleä, suomalaistaituri Granlundia ja niin edelleen.

Mutta seitsemännessä pelissä, Avalanchen kotiluolassa isoon kuvaan nousee kuitenkin Wildin puolustuksen pitävyys. Kotijoukkue tulee takuulla niin lujaa päälle, että sillä saralla pitää vierailijoiden pelata aivan unelmapeli jatkohaaveiden säilyttämisen suhteen. Todella jännä nähdä, että onnistuuko tuo. Vai loistaako MacKinnon tai ne kaverit siinä ympärillä?

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen