Anaheim Ducks jatkoi perjantaina kotijäällä aiemmalta viikolta tutulla sapluunalla. Pelaaminen ei näyttänyt kiinnostavan väsyneestä kotijoukkueesta juuri ketään ja ennen kuin peli oli kunnolla päässyt käyntiin, johti Nashville 3-0.

– Joukkue ei ole jostakin syystä valmis pelaamaan meidän systeemiä. Miksikö? En osaa vastata. Henkisesti ja fyysisesti ollaan alamaissa. Ei olla aktiivisia siellä kentällä. Tällaisia pätkiä tulee kaikille, mutta tämä on nyt pelottavan lähellä playoffeja, Saku Koivu puhisi ottlelun jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

Anaheimin päävalmentaja Bruce Boudreau sanoi torstain harjoitusten jälkeen näkevänsä joukkueessaan väsymystä. Siltä se kaukalossa näyttääkin. Viikon kolmen kotiottelun yhdeksästä erästä Ducks pelasi hyvin kahdessa ja suorastaan surkeasti seitsemässä.

– Väsyneenä peliä pitäisi yksinkertaistaa. Lähteä sata lasissa omien kautta puolustamaan ja odottaa, että onnistumiset tulee ja saada sitä kautta energia takaisin. Kaikki näitä ruuhkakausia joutuu menee läpi. Nyt vaan rennolla treenilläl ja levolla eteenpäin, Koivu sanoi.

Ducksilla on ongelmia muutenkin kuin menneen viikon osalta. Joukkueen käyrä on osoittanut jo pidempään alaspäin huikean alkukauden jälkeen. Helmi-huhtikuun jaksolla Ducks on pelannut yhdeksän kertaa pudotuspelijoukkuetta vastaan ja voittanut niistä kolme.

– En mä nyt lähtisi siitä olemaan huolissaan. Oman pelin löytäminen on tässä se huolen aihe. Tässä pitäisi nyt saada kaksi-kolme ehjää peliä aikaiseksi. Se, tuleeko niistä sitten tappio, on tässä vaiheessa ihan sama. Peli pitää nyt saada sille tasolle, mihin se kuuluu, Koivu päätti.

Tommi Seppälä, Anaheim
Twitter: @TommiSeppala