Anaheimin päävalmentaja Bruce Boudreau ei pitänyt torstain harjoitusten yhteydessä esitetyistä kysymyksistä, jotka liittyivät Saku Koivun keskiviikkoiseen penkittämiseen. Koivu pelasi keskiviikkona kauden pienimmät minuuttinsa, vain reilut yhdeksän minuuttia.

Boudreaun hihna alkoi kiristyä heti alkuun, kun valmentajalta kysyttiin, miksi tämän joukkue ei ole ollut valmiina otteluiden aluissa viime aikoina. Winnipegiä vastaan Ducks oli häviöllä todella surkean alun jälkeen 0-4 ja Edmontonia vastaan 0-2.

Kysymys Koivusta katkaisi kamelin selän.

– Sinä todella tykkäät kaivaa negatiivisia asioita esille, Boudreau puhisi SuomiKiekko-sivustolle syitä Koivun penkittämisen kysyttäessä.

– Ei siinä ollut mitään Sakua vastaan. Mielestäni hän on ollut väsynyt ja Rickard Rakell oli pelipäällä. Teimme vaihdoksen jälkeen nopeasti maalin ja pääsimme rytmiin ketjujen kanssa. Jos olisimme johtaneet 2-1, Saku olisi pelannut, Boudreau tuhahti.

Pinna kireällä

Boudreaulla oli muutenkin pinna kireällä torstain harjoitusten jälkeen. Kanadalaisluotsi syytti mediaa kriittisyydestä, kun joukkue on vain kahden pisteen päässä NHL:n kärjestä.

– Oli se sitten pelaajat tai media, niin täällä vain puhutaan, miten teemme asioita väärin. Mielestäni olemme suoriutuneet toistaiseksi hyvin. Olemme kaksi pistettä koko NHL:n kärjestä ja voittaneet useamman ottelun putkeen, Boudreau jatkoi.

Boudreau ankkoineen on pelannut heikohkoa jaksoa NHL:ssä viime aikoina. Joukkue on toki voittanut, mutta heikkoja joukkueita ja niitäkin vaivoin. Ducksin peli on kaikkea muuta kuin pudotuspelitasolla, eikä Boudreauta tunneta varsinaisesti kevään kovien pelien velhona.

Boudreau on valmentajaurallaan päässyt seitsemän kertaa pudotuspeleihin ja karsiutunut viidesti heti ensimmäisellä kierroksella. Niin myös viime keväänä.

Tommi Seppälä, Anaheim
Twitter: @TommiSeppala