Vancouver Canucks on sukeltanut vuodenvaihteen jälkeen NHL:ssä uskomattomalla tavalla pudotuspelijoukkueesta pohjasakkaan. Tarina sai jatkoa maanantaina, kun se luovutti 3-0-johtonsa viimeisessä erässä 4-7-tappioksi. Sulaminen veti muutenkin masentuneen ryhmän ilmeet vakavaksi.

Canucksin palapeli on leviämässä käsittämättömällä tavalla käsiin Vancouverissa. Joukkue on voittanut 14 edellisestä ottelustaan kaksi. Neljä päivää takaperin Dallas nöyryytti Vancouveria kotijäällään, mutta se oli vasta tyyntä myrskyn edellä maanantaihin verrattuna.

Canucks nimittäin johti ottelua 3-0 kahden erän jälkeen. Mutta sekään ei riittänyt. Islanders iski uskomattomat seitsemän maalia kolmanteen erään ja kiri 7-4-voittoon. Islanders on tehnyt seurahistoriassa kerran seitsemän maalia erässä – vuonna 1978. Canucksia vastaan on tehty kahdesti 80-luvulla Edmontonin toimesta.

– Olen järkyttynyt! En voi selittää tätä. Seitsemän maalia kolmannessa erässä. Annamme pois 3-0-johdon. Annamme pois kaksi pistettä, mitä tarvitsimme. Tämä on NHL hyvänen aika! Ei tällaista voi tapahtua, puhisi Canucksin Ryan Kesler SuomiKiekko-sivustolle.

– Tällainen meidän tarinamme on ollut viimeiset pari kuukautta. Meidän on parempi löytää tähän tolkku ja nopeasti tai saamme kaikki pakata tavaramme ja suunnata kesälomalle hyvinkin pian. Tämä on nöyryyttävää, Kesler jatkoi.

Hyvästi pudotuspelit

Canucksin tappion kirvelyä ei helpottanut tapa, jolla se tuli. Päästettyään 3-0-johdon 3-4:ään, Canucks kampesi vielä otteluun Chris Tanevin 4-4-maalilla vain antaakseen 4-5-maalin kymmenen sekuntia tasoituksen jälkeen. Islanders tarvitsi lopulta kuuteen ensimmäiseen maaliin kymmenen ja puoli minuuttia.

– En ole koskaan nähnyt tällaista. Tämä on todella kova tappio yrittää unohtaa. Tätä tämä on ollut vuoden alusta alkaen. Jotenkin meidän on yritettävä unohtaa tämä. Onhan tämä potku suoraan suuhun, selitti SuomiKiekko-sivustolle puolestaan Canucksin päävalmentaja John Tortorella.

Yksi Canucksin suurimmista sulajista oli maalivahti Eddie Läck, joka ei Islandersin ensimmäisen maalin jälkeen tuntunut saavan mitään kiinni. Kaikkia maaleja ei voi laittaa Läckin piikkiin, mutta ihmetystä aiheutti, miksi Tortorella ei vaihtanut missään vaiheessa maalivahtia.

– Älkää pistäkö tätä Eddien piikkiin, mutta 4-5-maalissa hän teki virheen. En uskonut, että (Jakob) Markström olisi valmis. En näe, että tuo on hyvä paikka heittää nuorta kaveria sisään. Juttelimme kyllä aiheesta, mutta kun tein päätöksen, pysyin siinä, Tortorella sanoi.

Vancouverissa pudotuspelit voi unohtaa. Ainoa jännitys Brittiläisessä Kolumbiassa kohdistuukin siihen, milloin John Tortorella saa kenkää.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala