Isoihin otsikoihin kovasta taklauksestaan keskiviikkona JYPin hyökkääjään Anssi Löfmaniin noussut SaiPan hyökkääjä Markku Flinck on saanut kakkua Liigan kurinpitäjältä Sampo Liusjärveltä.

Flinck on pelikiellossa SaiPan seuraavassa ottelussa 28.3.2014 SaiPa-JYP sekä sitä seuraavassa SaiPan playoffs-ottelussa.

Kurinpitopäätöksessä Liusjärven mukaan kyseessä on selästä taklaaminen, missä päädytään kahden ottelun pelikieltoon.

Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan Löfman luistelee oman puolustusalueen kulmaan vastaanottamaan rännistä tulevaa kiekkoa. Kiekkoa tavoittelee Löfmanin perässä luisteleva Flinck. Löfmanin saadessa kiekon haltuunsa hän on selkä kentälle päin. Lähes välittömästi Löfmanin tullessa kiekolliseksi Flinck taklaa Löfmania. Taklaus kohdistuu pääasiassa selkään ja Löfman kaatuu taklauksen seurauksena voimakkaasti päin laitaa.

Rangaistusharkinnassa on otettu huomioon, että vastuu kyseessä olevassa tilanteessa on suurimmaksi osin taklaajalla. Flinckin on kulmaa lähestyessään tullut havaita, että Löfman on selin häneen nähden. Flinck vie tästä huolimatta taklauksen täydellä voimalla loppuun asti siten, että hänen luistimensa nousevat taklauksen yhteydessä. Edellä mainitut seikat huomioiden ja ottaen huomioon että Löfman loukkaantui tilanteessa, katson, että taklaus ylittää ottelurangaistuksen kynnyksen ja että oikea seuraamus teosta on kahden ottelun pelikielto. Flinckillä ei ole aikaisempia huomioon otettavia kurinpitomenettelyssä määrättyjä pelikieltoja.

Koko kurinpitopäätös on luettavissa täältä.