Antti Raanta pääsi jälleen tiistaina Chicagon maalinsuulle, kun Blackhawks kohtasi vieraskaukalossa Philadelphian. Vahvan alun jälkeen Chicagolle jäi kuitenkin käteen vain yksi piste, kun Flyers kampesi 0-2-tappioasemasta 3-2-jatkoaikavoittoon. Raanta torjui ottelussa 34 kertaa.

Ottelu ratkesi lopulta vain viisi sekuntia ennen rangaistuslaukauskisaa. Flyersin Claude Giroux’n tulinen rannelaukaus oikeasta laidasta helähti Raannan selän taakse ja päätti ottelun.

– Jos pelejä haluaa voittaa, niin noi vaan pitää ottaa kiinni. Olisi ollut kiva päästä rankkareihin ja katsoa siellä, mitä tapahtuu. Toisaalta kaikki pisteet ovat nyt arvokkaita, tämä yksikin. Coloradon kanssa meillä on aika kova kisa kotiedusta, Raanta sanoi tuoreeltaan SuomiKiekko-sivustolle.

Raannalla ja Chicagolla oli myös epäonnea matkassa. Jo neljän minuutin kohdalla 2-0 johtanut Chicago menetti momentuminsa, kun Scott Hartnellin maalintakaa heittämä kiekko kimposi Chicagon Marcus Krugerin luistimesta ohi hölmistyneen Raannan avauserän kuudennella minuutilla.

– Se osui Krugerin luistimeen ja sitten vielä mun luistimeen. Noita vain joskus tulee eikä niille mitään voi. Huonoa tuuria. Toisaalta veskarin parhaat kaverit olivat tänään myös hyvällä päällä. Taisi olla Flyersilla viisi tolppaa, Raanta hymyili.

Philadelphian 2-2-tasoitus oli Raannan päästämistä maaleista vaikein otettava. Giroux’n nappisyöttö maalintakaa napsahti p-pisteiden väliin suoraan Hartnellin lapaan. Rannelaukaus sujahti silmänräpäyksessä yläkulmaan ohi raumalaisvahdin.

– On siinä oma haasteensa maalivahdille, kun syöttö tulee maalin takaa. Siihen yrittää tulla mahdollisimman paljon vastaan, koska jos oot viivalla, siellä on yläkulmat aika mukavasti auki. Aika napakasti kaverilta lähtee tuo ranne, että ei siihen paljon reaktioaikaa jää, Raanta totesi SuomiKiekko-sivustolle.

– Oli aistittavissa, että jotain tuollaista ne hakee. Että Giroux yrittää laitojen läheltä sellaista pientä neppiä Hartnellille siihen neliön keskelle. Nyt se tuli maalin takaa enkä oikein ehtinyt siihen reagoimaan. Vähän meidän peli siinä hyvän alkun jälkeen lässähti, Raanta jatkoi.

Keskiviikkona Chicago kohtaa kotonaan lännen kärkijoukkueen St. Louis Bluesin.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala