Pudotuspelien pörssikärki Tomi Sallinen: ”Voitto ei tule jännittämällä”

© Kuva: Juha Tamminen

Rauman Lukon ja Espoon Bluesin puolivälieräsarja on ollut kevään oudoin, sillä kaikki joukkueiden pelaamat neljä ottelua ovat päättyneet vierasvoittoihin. Sarja on tilanteessa 2-2, kun kiekko tippuu seuraavan kerran jäähän Raumalla perjantaina.

– Turha sinne on mennä jännittelemään. Silloin sitä voittoa ei ainakaan tule, pohtii Bluesin monivuotinen luottosentteri ja tämän kevään pudotuspelien pistepörssiä johtava Tomi Sallinen ottelun alla SuomiKiekko-sivustolle.

Blues harjoitteli aamulla kevyesti Espoossa hävittyään eilen jatkoerässä Lukolle. Sen jälkeen joukkue matkusti Raumalle jo näin peliä edeltävänä päivänä.

– Kävimme läpi muutamia pelillisiä asioita, ja nyt niistä on otettu opiksi. Katseet on nyt suunnattu huomista kohti, Sallinen kertoo.

Mitä Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho teroitti miehistölleen? Onko vierasvoittojen sarjaan mitään järkeenkäypää selitystä? Miksi Sallinen on tähänastisen kevään tehokkain pelaaja?

Toimittaja Panu Markkanen kysyi näitä piinapenkissään. Sallisen vastaukset julkistetaan seuraavana pelipäivänä SuomiKiekko-sivustolla.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️