Liigassa ensi kaudella aloittava Vaasan Sport hakee yhteensä noin kolmea miljoonaa euroa markkinoilta. 1,8 miljoonaa tästä pyritään keräämään vaihtovelkakirjalainoilla ja lisäksi emoyhtiö on laskemassa liikkeelle kannattajajäsenille tarkoitetun yhteensä 900 000 euron kokoisen osakeannin yksittäisistä osakkeista Sport Oy:stä.

– Toivomme, että tukijamme ja kannattajamme haluavat myös tällä tavalla olla mukana viemässä liigakiekkoa Vaasassa eteenpäin, Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi Pohjalaiselle.

Vaihtovelkakirjalainoilla Sport aikoo kerätä yksityisiltä henkilöiltä ja pienyrityksiltä 6000 euron panostuksella yhtiön tasetta vahvistavaa pääomaa. Tällaisia paketteja on myynnissä 300 kappaletta.

– Vaihtovelkakirjalainalla ja piensijoittajien osakeannilla kerättävä raha ei ole menossa pelaajahankintoihin, vaan helpottamaan päivittäistä maksuvalmiutta. Siinä on ihan hyvä kuuden prosentin korko, joten jos ja kun liigakiekkoilun asema täällä vahvistuu, merkitsijät saavat rahoilleen myös tuottoa., Hiltunen jatkaa.

Laina tulee erääntymään huhtikuun lopussa vuonna 2022.