Pekka Tirkkonen SaiPan liigahistorian parhaasta runkosarjasta: ”9+:n suoritus”

© Kuva: Juha Tamminen

SaiPasta on jo sanottu ja kirjoitettu paljon tällä kiekkokaudella, mutta todetaan puolivälieriä odoteltaessa vielä historiallinenkin fakta: Päättynyt runkosarja toi Saimaan rannoille seuran liigahistorian parhaan runkosarjasijoituksen.

SaiPa ei ollut koskaan ennen sijoittunut liiga-aikakaudella neljän parhaan joukkoon. Parhaat sijoitukset olivat tätä ennen keväinä 1983, -98 ja -99 tulleet kuudennet sijat.

Lappeenrannassa nähdään pudotuspelikiekkoa nyt toisena kautena peräkkäin. 13 edeltävää kevättä olivat päättyneet 11 kertaa runkosarjaan, kerran pudotuspeleihin ja kerran play out –otteluihin.

– Tavoitteenamme oli päästä kymmenen parhaan joukkoon ja neljäs sija saatiin. Se oli 9+:n suoritus, tuumi päävalmentaja Pekka Tirkkonen SuomiKiekko-sivustolle Liigan pudotuspelien alla.

Vastaantuleva JYP on edennyt Liigassa neljän parhaan joukkoon peräti viidellä viime kaudella. Sillä on siis kokemusta pudotuspeleissä pelaamisesta ja voittamisesta huimasti vastustajaansa enemmän.

– Se on JYPin vahvuus. Me uskomme, että voimme lähteä tuoreudella, raikkaudella ja ennakkoluulottomuudella sitä haastamaan, Tirkkonen linjasi.

Tirkkonen luotsaa SaiPaa nyt toista kautta. Pelaajana kolme Suomen mestaruutta voittanut ex-sentteri hakee siis valmentajauransa ensimmäistä pudotuspelisarjan voittoa Liigassa.

– Totta kai se on tavoitteena. Sen eteen pyritään kaikki tekemään. Meillä on siihen mahdollisuus ja haluamme sitä kovasti.

SaiPan ja JYPin puolivälieräsarja alkaa perjantaina.

Pekka Tirkkonen avaa SaiPan hienon kauden taustoja ja pudotuspelin lähtöasetelmia toimittaja Panu Markkasen piinapenkissä tarkemmin SuomiKiekko-sivustolla lähiaikoina.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen