Maalivahti Pekka Rinne nautti paluustaan tolppien väliin.

Vain yhdeksän NHL-ottelua tällä kaudella pelannut Rinne oli edellisen kerran tositoimissa lokakuun loppupuolella. Tämän jälkeen bakteeritulehdus on pitänyt miehen pois kaukalosta.

Rinne on vihdoin kuntoutunut ja huipputorjuja haki pelituntumaa AHL-liigan Milwaukee Admiralsin maalilla. Paluu sujui upeasti, sillä Admirals murskasi Iowa Wildin 9-1.

– Minulla oli hauskaa tänään ja nyt tuntuu jopa paremmalta, sillä minulla ei ole mitään oireita ja kroppani tuntuu hyvältä, Rinne iloitsi pelin jälkeen.

Veskarin kunto ei ole vielä paras mahdollinen.

– Minun piti tehdä muutamia hyviä torjuntoja ja pelata 60 minuuttia. Se oli päätavoite, päästä pelikuntoon. Kerroin joillekin jätkille avauserän jälkeen, että olen väsynyt, vaikka taisin saada vain viisi vetoa, Rinne kuvaili.

Admiralsin suomalaiset olivat hyvin esillä. Joonas Järvinen laukoi kaksi maalia, Miikka Salomäki keräsi tehot 0+3 ja Joonas Rask laukoi yhden osuman.

Iowa Wildin maalia vartioi kaksi ensimmäistä erää Hannu Toivonen. Try-outilla pelipaikkaa hakeva suomalainen antautui peräti kahdeksan kertaa.