Leijonien Sotshi-hyökkääjä tietää: ”Ufassa halutaan kultaa!”

© Kuva: www.hcsalavat.ru

KHL:n välieräsarjat alkavat keskiviikkona ja torstaina. Läntisessä konferenssissa vastakkain ovat Lev Praha ja Lokomotiv Jaroslavl ja idässä Metallurg Magnitogorsk ja Salavat Julajev Ufa.

Kolmen vuoden takainen mestari Ufa ei ollut tittelinsä jälkeen päässyt neljän parhaan joukkoon.

– Olihan tämäkin kova ja hyvä saavutus. Tälläkin kaudella oli parempia ja heikompia hetkiä. Ensimmäinen sarja Torpedoa vastaan meni tosi tiukoille, tuumii Ufasta tavoitettu Antti Pihlström.

Ufa on yksi KHL:n menestyksekkäimpiä seuroja, joten Bashkortostanissa ei aiota tyytyä neljän parhaan joukkoon pääsyyn.

– Seura on kuitenkin iso ja menestynyt, joten kultaa ja menestystä täällä halutaan, Pihlström sanoo.

Ufan vastustaja Magnitogorsk on hävinnyt pudotuspeleissä vasta yhden ottelun. Joukkueen ykkösketjun kaikki jäsenet, Sergei Mozjakin, Jan Kovar ja Danis Zaripov, ovat pudotuspelien pistepörssin kuuden kärjessä.

– Ainakin yksi kenttä on tosi vaarallinen! He ovat tehneet suuren osa ylivoimalla, joten jäähyltä pitää pysyä pois. Heillä on hyvää materiaalia kakkos- kolmos- ja neloskenttiin asti, Pihlström ruotii vastustajaa.

Ufa on pelannut jo neljä pudotuspeliottelua enemmän kuin Metallurg. Onko tällä vaikutusta? Ovatko tehot 2+2 13:ssa play off -kamppailussa Pihlströmiä tyydyttävä saldo?

Toimittaja Panu Markkanen kysyi esimerkiksi näitä asioita, istuttaessaan Pihlströmin lankoja pitkin piinapenkkiinsä. Pihlström vastaa kysymyksiin SuomiKiekko-sivustolla vielä ennen välierien käynnistymistä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️