Runkosarjan lopulta ylivoimaisesti nimiinsä vienyt Kärpät saa vastustajakseen puolivälieriin tällä hetkellä erittäin kovassa iskussa olevan HPK:n.

Kerho laittoi Villi kortti -kierroksella Jokerit lauluun suoraan voitoin 2-0. Samalla joukkue puskee tällä hetkellä eteenpäin jo yhdeksän ottelun voittoputkessa.

Siitä hatunnostoa tulee myös Kärpiltä, jossa suhtaudutaan kuitenkin rauhassa tilanteeseen.

– Kunnioitamme vastustajaa oli se sitten mikä tahansa. Ei siitä vastustajasta oikein mitään muuta ajatuksia ole, vaan enemmän focus on tuossa omassa tekemisessä ja ylipäätänsä siihen liittyen on luottavainen olo, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki tuumaa SuomiKiekko-sivustolle.

HPK on edennyt runkosarjan lopun kapealla materiaalilla varsinkin sen jälkeen, kun joukkue kauppasi muutaman avainpelaajan Ruotsin puolelle.

Mutta sen suuremmat spekulaatiot sun muut eivät Marjamäkeä kiinnosta.

– En jaksa korvaani lotkauttaa semmoisiin. Luotetaan omaan tekemiseen ja siellä on vastustaja, jolla on tietty määrä pelaajia. Siellä on tulikuuma HPK ja on sitä sun tätä, mutta kun liikaa rupeaa miettimään noita asioita, niin unohtuu se tärkein, eli oma juttu, Marjamäki tuumaa tiivistäen valmistautumisen lähtökohdan.

– Yritetään vahvistaa omaa juttuamme ja olemaan sitä kautta valmiina pistämään kaasun pohjaan perjantaina.

Edellisestä pelistä ehtii joukkueella vierähtää tovi, sillä runkosarja Kärppien osalta loppui torstaina. Ennen perjantain sarja-avausta HPK:ta vastaan oululaisjoukkue on pyrkinyt harjoittelemaan ja huilaamaan sopivalla suhdanteella.

– Perjantaina harjoiteltiin, viikonloppu huilattiin ja nyt on saatu pari erittäin hyvää harjoitusta alle. Keskiviikko menee vähän kevyemmin ja yritetään sitä kautta saada tästä viikosta vähän lyhyempi, että oltaisiin perjantaina iskussa.

Myös kokoonpanoasioiden suhteen Marjamäki on levollisin mielin.

– Asiat ovat olleet hyvin sillä saralla koko kauden ajan. Vaikka tuossa lopussa oli vähän äijiä pois, niin joukkue suoritti silti hyvällä tasolla ja sitoutuminen pelaamiseen oli korkeaa luokkaa. Aina välillä on ukkoja pois ja välillä ei, mutta meillä on hyvä tilanne sillä saralla.

Kärppien ja HPK:n puolivälieräsarja alkaa perjantaina.

Lue lisää:

Kärpät-HPK: Ennakko – nämä ovat lähtökohdat, näin käy!
Kärpät-HPK: Tässä ovat sarjan avainpelaajat
Kärpät-HPK: Sarjan potentiaalisimmat yllättäjät ovat tässä!

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen