Kärpät-HPK: Ennakko – nämä ovat lähtökohdat, näin käy!

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Nokka etenee kohti Liigan puolivälieriä, joita ennen nähtiin dramaattisia vaiheita Villi kortti -kierroksella. Mutta nyt vuorossa ovat paras seitsemästä -systeemillä etenevät taistelut mitalipeleihin pääsystä.

SuomiKiekko-sivusto käy läpi puolivälieräsarjojen alla niin lähtökohdat kuin sarjojen avainpelaajat sekä potentiaaliset yllättäjät.

****

Iso ennakkosuosikki vastaan potentiaalinen yllättäjä.

Lähtökohdat Kärppien ja HPK:n puolivälieräsarjaan ovat todella kutkuttavat.

Kärpät varmisti runkosarjan voiton jo ajoissa ennen viimeisiä kierroksia ja samalla kokoon tuli myös runkosarjan uusi piste-ennätys.

HPK puolestaan kiri uskomattomalla tavalla vielä pelaajamyyntienkin jälkeen kympin joukkoon ja pisti Jokerit tylysti pihalle Villi kortti -kierroksen kahdessa väännössä.

Eivätkä suoritukset olleet missään nimessä mistään tuurista kiinni. HPK oli selvästi Jokereita parempi.

Kärpät saakin täten todella kovan haasteen puolivälieriin.

Runkosarjan näytös

Kärppien runkosarjasta ei voi käyttää muuta kuin ylistyssanoja. Uuden valmennuksen ja luotsin Lauri Marjamäen johdolla pelillisesti punainen lanka löytyi lähes samantien runkosarjan alussa ja sen jälkeen eteen tuli muun muassa 17 peräkkäistä voittoa sun muuta.

Eikä siitä jäänyt mitään epäselvyyttä, että kuka oli runkosarjan paras joukkue. Kärpät, Kärpät, Kärpät.

Isoin tekijä kaiken takana oli kovasti noussut vaatimustaso ja voittoisa ilmapiiri. Työnteko, mutta samalla oiva rentous olivat oululaisjoukkueella koko ajan mukana tekemisessä.

Kärppiin saapui myös isoja oululaisia johtavia pelaajia kuten Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä, joiden panos oli merkittävä. Hankinnat ylipäätänsä onnistuivat mainiosti ja kun vielä syksyllä Juhamatti Aaltonen putkahti mukaan leikkiin, oli Kärppien rosterikin mainiossa kunnossa heti alkumetreistä lähtien.

Siihen vielä siirtorajalla joukkue nappasi kylkeen KalPasta Adam Masuhrin ja Ruotsista Esa Pirneksen. Materiaali onkin todella leveä ja isoja aukkoja siinä ei yksinkertaisesti ole.

Tuoreet lähtökohdat myös pudotuspelejä varten ovat hyvät. Loukkaantumiset ovat menneitä lähes jokaisen kohdalla ja jalkeilla on lähemmäs paras mahdollinen kokoonpano.

Isoja haasteitakaan pelillisellä puolella ei ole ollut viime aikoina. Ainoastaan välillä maalinteon saralla on ollut haasteita, mutta aivan viimeisillä kierroksella hanat olivat jälleen mukavasti auki.

Ison haasteen edessä on HPK:kin, jos Kärpiltä meinaavat neljä voittoa ottaa.

Itseluottamus kunnossa

Mutta siihen haasteeseen myös HPK:n lähtökohdat ovat hyvät. Joukkueella on paljon itseluottamusta runkosarjan lopun ja Villi kortti -kierroksen onnistumisten myötä. Kerho on ollut todella yhtenäinen ja sitkeästi töitä tekevä joukkue, joka on pystynyt nojaamaan mainioon maalivahtipeliin ja saanut samalla hyökkäystehoja esille.

HPK:n kauden piti olla ohitse jo silloin, kun Ville Viitaluoma ja Jere Sallinen myytiin Ruotsiin. Mutta ei. Ei tosiaan ollut.

Nyt kasassa on jo 10 peräkkäistä voittoa. Ei huono.

HPK oli jo runkosarjan aikana tutun ärsyttävä joukkue, jota vastaan pelaaminen ei missään nimessä ollut ainakaan mukavaa. Sen myös Kärpät pääsi kokemaan, varsinkin Hämeenlinnassa.

Toisaalta samalla suoritukset myös ailahtelivat huomattavasti. Kävipä HPK pahimillaan ottamassa Oulussa turpaan peräti 7-0.

Nyt sitä kyseistä ailahtelevuutta ei ole näkynyt kevään suorituksissa. Juuri ne olennaiset teemat: sitkeys, työnteko, pelinopeus ja pelirohkeus. Kaikki ovat olleet läsnä pelin suhteen.

Isoin kysymysmerkki kääntyy kuitenkin siihen, että vieläkö riittää bensa?

Koko runkosarjan lopun ajan HPK on kuitenkin paianut kapealla materiaalilla kovassa kirissä. Miten sitten panos vielä riittää kovassa sarjassa Kärppien tasoista joukkuetta vastaan?

Se on iso kysymys. Mitä jos sarjan ensimmäiset pelit menevät Kärpille? Vieläkö senkin jälkeen potku takaa-ajoon riittää?

Ratkaisun avaimet

Vaikka HPK on pelannut mainiosti viime aikoina, on Kärpät silti aivan selkeä ennakkosuosikki sarjaan lähdettäessä. Sillä ratkaisuvoimaa on huomattavasti enemmän, sen puolustus on monta pykälää parempi ja sen pelillinen paketti on myöskin HPK:ta edellä.

Kerholla on hurmosta ja itseluottamusta, mitkä varmasti tulevat näkymään varsinkin sarjan alussa, jossa juuri onkin HPK:n iso mahdollisuus.

Nimenomaan sarjan ensimmäinen peli Oulussa on iso HPK:n kannalta. Vierasvoitto on pakko sarjassa ottaa ja siihen ehdottomasti paras mahdollisuus tulee perjantaina.

Mutta jos sarja lähtee heti etenemään Kärppien tahtiin, on HPK:lla vaikeita aikoja edessä.

Neljän voiton ottaminen Kärpiltä vaikuttaa tällä hetkellä niin isolta tempaukselta, että jopa esimerkiksi Tapparalla tulisi olemaan isoja tehtäviä sen kanssa. Pystyykö HPK siihen? Onko sillä oikeasti vielä rahkeita kyseiseen tempaukseen yltämiseen?

Ison ja pitkän tien takana se on. Ehkä kuitenkin liian pitkän.

Sarjaveikkaus

Kärpät etenee välieriin voitoin 4-1.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen

Huipputarjous: Pelaa 50€ riskitön veto Nordicbetille Kärpät-HPK-otteluun!
Jos vetosi menee ohi, saat panoksen takaisin. Lisäksi 100€ bonus!

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!