Juhamatti Aaltonen nousi Kärppien suureksi sankariksi – ”Oli ehkä vaikein peli”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Sotshin olympialaisista pronssia Leijonien kanssa napannut Juhamatti Aaltonen on saanut vetää Kärppien kanssa tähän mennessä voitokkaat pudotuspelit, sillä oululaisjoukkue johtaa HPK:ta puolivälieräsarjassa jo voitoin 3-0.

Helpolla Kärpät ei myöskään maanantaina päässyt. HPK muun muassa hallitsi lähes suvereenisti jatkoaikaa, mutta se ei riittänyt.

Myös ratkaisun ampunut Aaltonen myönsi pelin haastavuuden.

– Kaveri oli kyllä hyvä ja oltiin välillä kyllä pulassa. Ovat kuuma joukkue, pelaavat korkealla itseluottamuksella ja hyökkäävät isolla riskillä. Tämä oli ehkä vaikein peli kuitenkin sillä tavalla, että loivat todella paljon paikkoja. Hienosti taisteltiin ja voitot tässä vain lasketaan. Saatiin se, niin ollaan tyytyväisiä, Aaltonen kertaili SuomiKiekko-sivustolle.

Aaltonen itse nousi lopulta ottelun ykkösnimeksi, kun 2-2-tasoituksen lisäksi hän ampui myös voittomaalin.

Ensin ylivoimalla verkko heilui napakalla lämärillä viivasta.

– Siinä Adam (Masuhr) huijasi hyvin ja jätkät olivat maskissa siellä, niin kaverin molari ei nähnyt yhtään sitä vetoa. Piti vain keskittyä siinä siihen, että saisi sen vedon menemään maalia kohti.

Toinen Aaltosen osumista oli lopulta ratkaisun tuonut tälli jatkoajalla.

– Siinä oli enemmän aikaa. Kaverilla on pieni molari, joka ei tule hirveästi vastaan. Kerkesin katsoa, että kilpipuolella on tilaa. Sitten yritin vain mahdollisimman lujaa sinne ampua. Ehkä vähän ylemmäs olisin sen vielä halunnut, mutta käy näinkin.

Tuntemukset ratkaisun jälkeen olivatkin helpottuneet.

– Enemmän se oli juuri sitä, että onneksi tämä loppui. Kyllä siinä alkoi olla jo aika puhki, niin hyvä, että pysyi tuolla tavalla lyhyenä.

Onnistumiset joka tapauksessa maistuivat olympiakävijälle erittäin hyvältä.

– On tuossa yritetty, puskettu ja tehty kaikennäköistä, niin totta kai se helpottaa. Mutta kyllä näitä pelejä on hieno pelata. Yleisö on ollut hienosti mukana ja kyllä näihin syttyy aina.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!