HPK jatkaa taisteluun liigan pudotuspelipaikasta. Lauantaina joukkue kaatoi kotijäällään Tapparan 4-1 (3-0, 0-0, 1-1). Voitto oli hämeenlinnalaisille jo kuudes peräkkäinen.

Ottelussa HPK:n oma kasvatti Petteri Nikkilä teki avausmaalinsa liigassa. Otto Paajanen oli tehomies kahdella maalilla, Antti Aarniolle syöttöpisteet kollegansa osumiin.

HPK on sarjassa 11:s. Edellä viimeisellä villi kortti -paikalla on Ilves 84 pisteessä, kun kaksi kierrosta on jäljellä ja kuusi pistettä jaossa. Saavutettavissa ovat myös HIFK (85 p) ja Pelicans (86 p).

Tapparalle tappio tarkoitti runkosarjan voiton karkaamista. Kärpät varmisti ykkössijansa Pelicans-voitolla.

”Pelinopeudessa oltiin parempia”

HPK:n luotsiksi kesken kauden noussut Pasi Arvonen piti näkemästään.

– Pelinopeudessa oltiin selvästi kaveria parempia, käännettiin hyvin peliä ja puolustettiin keskusta hyvin. Helvetin tyytyväinen olen. Edelleen hengitetään ja siihen olen tyytyväinen, että jengi taistelee loppuun asti. Ensi torstaina sitten nähdään, että missä ollaan, Arvonen kommentoi peliä seuran kotisivuilla.

Runkosarjan päätöskierroksille jäi vielä parannettavaa varsinkin yhdessä osa-alueessa.

– Jos jotain negatiivista haetaan, niin pikkusen kaivelee hölmöt jäähyt, jotka tulivat omista tyhmistä virheistä. Menee nuoruudenkin piikkiin vielä. Ei ole sellaista kärsivällisyyttä pelata siinä johtoasemassa fiksusti.

HPK:n playoff-unelma vaatii omaa onnistumista ja muiden ristiin pelaamista. HPK kohtaa tiistaina Lukon vieraissa ja torstaina HIFK:n kotonaan.